Tänään tv:ssä: Tämä ei sittenkään ehkä jäänyt Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi tutussa roolissa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2008 valmistunut Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta.

Arkeologisankari Indiana Jones (Harrison Ford) suuntaa yhdessä moottoripyöräilijänuorukaisen (Shia LaBeouf) kanssa Etelä-Amerikkaan legendaarisen kristallikallon jäljillä. Aarteen joutuminen vääriin käsiin voisi saattaa maailmanrauhan vaakalaudalle.

Monet ajattelivat elokuvan ilmestyttyä, että se jää Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi Indiana Jonesina, sillä näyttelijällä oli tuolloin ikää jo 66 vuotta. Lisää on kuitenkin tulossa. Ford on lupautunut jatkamaan seikkailijan roolissa, ja seuraavaa Indiana Jones -seikkailua on jo pitkään kehitelty.

Viimeisimmän tiedon mukaan Indy 5 ilmestyy heinäkuussa 2021, jolloin Ford täyttää 79 vuotta. Saa tosin nähdä, valmistuuko elokuva siihenkään mennessä. Ohjaaja Steven Spielbergillä on ollut tapana siirtää projekteja, kun jotain muuta mielenkiintoista on tullut näköpiiriin.

Kristallikallon valtakunta sai Episodin ensi-ilta-arviossa neljä tähteä. Pienet puutteet, kuten sivuosien esittäjät, logiikan ja uskottavuuden puute sekä juonen heppoisuus eivät pääse häiritsemään katselukokemusta, siitä meno ja meininki pitää huolen, kirjoitti Jouni Vikman arviossaan toukokuussa 2008.

Kristallikallon valtakunta esitetään Nelosella torstaina 27.06.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat