Tänään tv:ssä: Tämä elokuva on näkemisen arvoinen – Suomalaisnäyttelijän naamataulu maskeerattiin Oscar-ehdokkuuden arvoisesti

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2018 valmistunut Raja.

29.11.2019 05:00

Ruotsalaistuotanto Raja voitti viime vuonna Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjan, mikä herätti meilläkin huomiota, sillä toista pääosaa esittää suomalainen Eero Milonoff.

Iranilaistaustaisen Ali Abbasin ohjaustyö perustuu kauhukirjailija John Ajvide Lindqvistin (Ystävät hämärän jälkeen) novelliin.

Peikkomaisella ulkonäöllä varustettu Tina (Eva Melander) työskentelee tullissa ja pystyy yliluonnollisen tarkalla hajuaistillaan ottamaan kiinni salakuljettajia ja muita lainrikkojia.

Tina on koko elämänsä kokenut syrjintää erilaisuutensa takia. Sitten hän tutustuu Milonoffin esittämään Voreen, joka tuntuu kuuluvan samaan heimoon. Syntyy erikoinen romanssi, joka ei ehdi saada täyttymystään, kun mukaan tulee lisää käänteitä. Omaperäisestä fantasiatarinasta ja kiehtovasta tunnelmasta syntyy kokonaisuus, joka jää takuulla mieleen.

Raja oli Ruotsin valinta vuoden 2018 Oscar-kisaan, mutta se ei päässyt viiden lopullisen ehdokkaan joukkoon. Sen sijaan Raja sai Oscar-ehdokkuuden maskeerauksesta.

Raja esitetään Yle Teemalla perjantaina 29.11.2019 klo 22.00. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia