Tänään tv:ssä: Tämä komedia toimii uudestaan ja uudestaan – yksi 90-luvun hauskimpia elokuvia

Televisiosta tulee tänään Ghostbusters-kaverusten, Bill Murrayn ja Harold Ramisin kulttikomedia Päiväni murmelina (1993).

Haamujengissä (1984) yhdessä seikkailleet Murray ja Ramis pitivät kiinni komediasta ja fantasiasta, mutta vaihtoivat haamut murmeliin ja teknologiajargonin aikalimbossa kehkeytyvään romanssiin. Tuloksena oli yksi 1990-luvun parhaista komedioista, jota voi yhä käyttää mittatikkuna uusille samaa päivää toistaville elokuville, kuten Source Codelle (2011) ja Tom Cruisen Edge of Tomorrow’lle (2014).

Ramisin ja Danny Rubinin käsikirjoittamassa juonessa Bill Murray lähtee vastahakoisesti tekemään juttua säätä ennustavasta murmelista ja jumittuu elämään samaa päivää yhä uudestaan. Tilanne tuntuu aluksi rangaistukselta, mutta mitä kaikkea sitä voikaan tehdä, kun tietää joka aamu heräävänsä taas samasta sängystä samaan herätykseen odottamaan samaa murmelihetkeä!

Murrayn vastaparina näyttelee elokuvista Green Card (1990) ja Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994) muistettu Andie MacDowell.

Päiväni murmelina esitetään TV5-kanavalla tiistaina 30.08.2016 klo 23.00.

Aiheeseen liittyvät jutut