Tänään tv:ssä: Tämä pelottava uusintaversio on parempi kuin alkuperäinen kauhuelokuva

Ensi yönä nähdään televisiossa vuonna 2006 valmistunut kauhuelokuva The Hills Have Eyes, joka on uusintaversio Wes Cravenin vuoden 1977 samannimisestä ohjaustyöstä.

Cravenin halpiselokuva kertoo Yhdysvaltojen lounaisosien läpi matkustavasta perheestä, jonka auto rikkoutuu tiettömällä taipaleella. Kukkuloilla on silmät: alueella villi-ihmisten tavoin elävä kannibaaliperhe ottaa matkalaiset kohteekseen, ja alkaa taistelu eloonjäämisestä joka kuorii sivistyksen pintakerroksen myös kaupunkilaisten päältä.

Uusintaversion tekijä, ranskalainen Alexandre Aja on yksi sukupolvensa lahjakkaimmista genre-elokuvantekijöistä, kirjoitettiin DVD Hohdon numerossa 6/2006.

Ajan tapa tehdä kauhuelokuvaa houreisen intensiivisellä visuaalisella tyylillä yhdistyy juuri oikeanlaiseen häijyyteen katsojaa kohtaan tavalla, joka tuottaa pelotusvoimaltaan aivan toisentasoisen lopputuloksen. Tarina on varsin pitkälle samanlainen kuin vuoden 1977 versiossa, mutta on helppo nähdä että tekijä on tällä kertaa lahjakkaampi, arviossa kirjoitettiin.

The Hills Have Eyes esitetään FOX-kanavalla maanantaina 29.08.2016 klo 23.00. Katso traileri alta.