Tänään tv:ssä: Tämän britit osaavat – tuntematon vainaja putkassa käynnistää isomman tarinan

George Gently jatkaa tutkimuksiaan.

29.4.2022 13:31

Niin vanha ja harmaa kuin on miehen nimi, niin on mies itsekin. George Gently (Martin Shaw) on hahmona kuin maantien laidassa uskollisesti päivystävä kivinen kilometripylväs: hoitaa virkansa mölyä pitämättä. Tänään miehen ratkottavaksi tulee selliin kuolleen mielenosoittajan tapaus, joka jakautuu kahteen jaksoon.

Alkuun on kuitenkin epäselvää, onko kuollut sittenkin ollut vain kaaoksen keskelle eksynyt narkomaani. Hänen käytöksensä ennen kuolemaa oli omituista.

Eletään 1960-luvun loppua ja tiedonkulku on toista kuin tänään. Gentlyn eteen avautuu tilanne, jossa vanhat ja rapistuneet kivitalot halutaan purkaa uuden ja ehomman asutuksen tieltä. Yhteisön asukkaat ovat kuitenkin muutosta vastaan, sillä heillä ei ole muuta paikkaa. Mellakoiden keskellä poliisit ovat vihattua sakkia, jota ei kukaan halua auttaa mahdollisessa murhatutkinnassa.

George Gentlyn tutkimukset (George Gently) on BBC:n laatutuotantoja, joissa kaikki on kohdillaan ja myös tylsän harmaa parasta tylsän harmaata, mitä rahalla saa. Sarja pohjautuu rikoskirjailija Alan Hunterin tuotantoon, jossa riittää ammennettavaa. Hunter kirjoitti aikanaan yli 40 teosta, joissa Gently esiintyi.

Tämä komisariohahmo ei ole kiehtovuudessaan kuin salapoliisit Hercule Poirot tai Sherlock Holmes, saati edes jäyhyydessä kuin Colin Dexterin Morse. Siitä huolimatta Shaw’n tähdittämää sarjaa tehtiin vuosina 2007–2017 kahdeksan kautta. Tänään Ylellä käynnistyy niistä kuudes. Aiemmat jaksot ovat nähtävillä Yle Areenassa.

 

George Gentlyn tutkimukset Yle tv1:llä arkisin klo 17.10, uusinnat aamupäivisin ja jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa