Tänään tv:ssä: Tätä elokuvaa Al Pacino ei olisi halunnut tehdä mistään hinnasta – Lopputuloksena legendaarinen roolisuoritus ja Oscar-voitto

IMDb-arvosana 8,0.

Televisiosta tulee tänään vuonna 1992 valmistunut Naisen tuoksu.

Al Pacino palkittiin Oscarilla sokean, elämästä nautiskelevan ja temperamenttisen sotaveteraani Frank Sladen roolista.

Frank haluaa viettää juhlapyhän New Yorkissa, joten sokealle miehelle hankitaan apupoika. Lyhyt maksullinen keikka kiinnostaa opiskelijapoikaa (Chris O’Donnell), joka yllätyksekseen saa pestistä palkkion kera myös tiukan oppitunnin elämästä.

Nuori O’Donnell oli Naisen tuoksun jälkeen hyvässä nosteessa. Näyttelijä antoi kasvonsa ensin Kolmen muskettisoturin (1993) D’Artagnanille ja pian sen jälkeen Batmanin apupoika Robinille (Batman Forever, 1995). Sukkahoususeikkailun jälkeen O’Donnell on kuitenkin tunnettu parhaiten NCIS Los Angeles -rikossarjasta.

Naisen tuoksun lisäksi muun muassa Beverly Hills kytän (1984) ohjannut Martin Brest ei ole tehnyt lisää elokuvia sitten Giglin (2003), Ben Affleckin ja Jennifer Lopezin surullisenkuuluisan rikoskomedian.

Pacino aluksi kieltäytyi roolista eikä aluksi halunnut tehdä elokuvaa mistään hinnasta. Roolia tarjottiin myös Harrison Fordille, Jack Nicholsonille, Dustin Hoffmannille ja Joe Pescille.

Vastahakoisen Pacinon agentti painosti hänet lopulta ottamaan roolin, ja lopputulos oli Oscar-historiaa.

Naisen tuoksu esitetään televisiossa nyt kolme kertaa:

  • Su 29.05.2022 klo 21.00, TV5
  • Ke 01.06.2022 klo 22.55, TV5
  • La 04.06.2022 klo 16.55, FRII

Katso traileri alta.

YouTube video