Tänään tv:ssä: Tätä elokuvaa ei kannata missata – Ylen antama suomalainen nimi johtaa helposti harhaan

IMDb-arvosana 7,1.

29.11.2023 06:30

Hummeri (The Lobster) on dystopinen draamakomedia, jonka on ohjannut maineikas kreikkalaistekijä Giórgos Lánthimos (The Killing of a Sacred Deer, The Favourite).

Vuoden 2015 brittituotanto kertoo yhteiskunnasta, jossa yksinolo on kielletty ja ihmisellä on 45 päivää aikaa löytää kumppani tai hänet muutetaan valitsemakseen eläimeksi.

Colin Farrell on keski-ikäinen David, joka saa kuulla vaimonsa löytäneen uuden miehen. David muuttaa asumaan hotelliin, jonka muista vieraista hänen on löydettävä uusi kumppani.

Mukanaan Davidilla on koira, joka aikaisemmin oli hänen veljensä. Jos joku nimittäin ei säädetyssä ajassa löydä itselleen puolisoa, hänet muutetaan eläimeksi.

Elokuvan nimi tuleekin Davidin hotelliin kirjautumisen yhteydessä ilmoittamasta eläimestä, joksi haluaa itsensä muutettavan, mikäli parinmuodostus ei onnistu.

Elokuvassa näyttelevät Farrellin ohella muun muassa Rachel Weisz, John C. Reilly ja Olivia Colman.

Elokuvaa levitettiin Suomessa teattereissa ja tallenteena alkuperäisellä englanninkielisellä nimellä The Lobster, mutta Yle on antanut sille tv-esitystä varten suomalaisen nimen Hummeri.

Uusi nimi saattaa hämätä niitä, jotka muistavat elokuvan englanninkielisellä nimellä.

Hummeri sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla ja oli ehdokkaana Kultaisen palmun saajaksi.

Hummeri esitetään Yle Teemalla keskiviikkona 29.11.2023 klo 21.30. Areenassa 12.12.2023 saakka. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa