Tänään tv:ssä: Tätä tuotostaan Kummeli-ryhmä pitää itsekin huonona – ”Pyydämme anteeksi kaikilta, jotka ovat tästä maksaneet”

Tänään nähdään televisiossa Kummeli-komediaryhmän vuonna 2008 valmistunut elokuva Alivuokralainen.

18.8.2018 08:00

Munuaissiirtokirurgi Lauri Mustonen (Mikko Kivinen) ja yliopiston hyönteistutkija Pauli Bergström (Heikki Silvennoinen) asuvat arvokiinteistössä kalliilla asuinalueella. Asunnon omistaja Lydia Molotova (Tuija Ernamo) ei ole nostanut vuokraa pitkiin aikoihin. Hän antaa asunnon ennakkoperintönä veljenpojalleen vääpeli John Molotoville (Heikki Hela), joka päättää saman tien nostaa vuokran pilviin. Seuraa mielikuvituksellinen ja absurdi farssi.

Alivuokralainen pohjautuu Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen kirjoittamaan näytelmään, joka oli suurmenestys Tampereen Teatterissa.

Elokuvasta tuli erittäin suosittu kuten muistakin Kummeli-tuotannoista. Koomikkoryhmä ei itse kuitenkaan ollut lainkaan tyytyväinen elokuvaan. Kummeli-juhlakirjassa Erittäin hyvin sanottu Timo Kahilainen pahoittelee elokuvan epäonnistumista koko ryhmän puolesta:

”Olemme syvästi pahoillamme ja pyydämme anteeksi kaikilta niiltä, jotka ovat elokuvan nähneet ja siitä maksaneet”, Timo Kahilainen kommentoi kirjassa.

Voit tarkistaa oman mielipiteesi elokuvasta YLE TV2-kanavalta lauantaina 18.08.2018 klo 19.10. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia