Tänään tv:ssä: Vuoden 2006 hittikomedia tuntuu edelleen älyttömän roisilta – Ei ihme, että kiellettiin useissa maissa

IMDb-arvosana 7,3.

Vuonna 2006 valmistunut komedia Borat toi valkokankaalle kazakstanilaisen tähtijournalistin.

Räävitön brittikoomikko Sacha Baron Cohen esittää viiksekästä toimittajaa nimeltä Borat Sagdiyev, joka pitää lehmää olohuoneessaan ja naisia häkeissä. Nyt Borat lähtee selvittämään, mistä suuressa ja ihmeellisessä Amerikan Yhdysvalloissa on todella kysymys.

Uuteen kulttuuriin tutustuessaan Borat näkee hotellihuoneensa televisiossa Baywatch-tähti Pamela Andersonin, ja Amerikan matka saa uuden tarkoituksen. Elokuva ravistelee hupaisalla tavalla amerikkalaisen kulttuurin ennakkoluuloja ja kiihkoisänmaallisuutta.

Sacha Baron Cohen voitti roolistaan parhaan komedianäyttelijän Kultaisen maapallon, ja elokuva sai hyvät arvostelut. Elokuvan aihevalinnat herättivät kuitenkin myös monenlaista kohua. Elokuva kiellettiin kaikissa arabimaissa paitsi Libanonissa.

Räävittömyydessään elokuva onkin varmaan lajinsa uskaliain, eikä sen teho ole viidessätoissa vuodessa hävinnyt mihinkään. Viime vuonna ilmestynyt jatko-osa oli parhaimmillaan hulvaton, mutta alkuperäiselle se ei vedä vertoja.

Borat esitetään FOX-kanavalla sunnuntaina 28.02.2021 klo 21.00 ja tiistaina 02.03.2021 klo 23.00. Katso alta klippi elokuvasta.