Tänään tv:ssä: Vuoden 2015 kauhudraama ensi kertaa Suomen kanavilla – Kieroutunutta seksuaalisuutta ja hätkähdyttävää väkivaltaa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2015 valmistunut Crimson Peak.

12.4.2019 06:30

Fantasiamestari Guillermo del Toron (Hellboy, Pan’s Labyrinth, Shape of Water) tyylipuhdas goottikauhudraama on visuaalisesti yksi viime vuosien häikäisevimmistä genre-elokuvista.

Myös tarinaltaan kutkuttavan perinnetietoinen väristely kertoo romaanikirjailijaksi pyrkivästä Edith Cushingista (Mia Wasikowska), rikkaan teollisuuspomon tyttärestä, joka rakastuu komeaan Thomas Sharpeen (Tom Hiddleston) 1800-luvun lopun Buffalossa.

Mentyään naimisiin Edith muuttaa Thomasin kanssa tämän kotitilalle Englantiin, verenpunaisen saven peittämän vuoren päälle rakennettuun Crimson Peakiin, jota Thomasin sisko Lucille (Jessica Chastain) pyörittää rautaisella otteella.

Del Toro sekoittaa kauhua ja romantiikkaa taiturimaisesti ja marinoi kokonaisuuden kieroutuneella seksuaalisuudella ja hätkähdyttävällä väkivallalla. Crimson Peak on moderni makupala tyylipuhtaan gotiikan ja sen kellareissa sikiävien kummitusten ystäville.

Crimson Peak esitetään Kutosella perjantaina 12.04.2019 klo 21.00. Uusinta lauantaina klo 23.45. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia