Tänään tv:ssä: Will Smith ei muistele hyvällä tätä ison budjetin tieteisseikkailua –”Urani tuskallisin epäonnistuminen”

IMDb-arvosana 4,8.

Vuonna 2013 valmistunut After Earth on ison budjetin tieteisseikkailu, jonka pääosassa nähdään Will Smith ja hänen poikansa Jaden.

Avaruussiirtokunnasta matkalle lähtenyt alus tekee pakkolaskun maapallolle tuhat vuotta planeetan hylkäämisen jälkeen. Törmäyksestä selviävät ainoastaan isä ja poika.

Isän loukkaannuttua poika joutuu ottamaan vastuun pelastautumisesta etsimällä apua matkojen päästä. Tellus tiukkuu kuitenkin vaaroja alienien hyökkäyksen jäljiltä ja pojan on voitettava itsensä joka suhteessa.

Elokuvan ohjauksesta vastaa M. Night Shyamalan, jonka tunnetaan etenkin elokuvasta Kuudes aisti.

Shyamalanin uralle mahtuu useita lyttyyn haukuttuja elokuvia, ja After Earth kuuluu siihen kategoriaan. Se voitti huonoille elokuvalle jaettavia Razzie-palkintoja peräti kolme: huonoin miespääosa (Jaden Smith), huonoin miessivuosa (Will Smith) ja huonoin näyttelijäkokoonpano (Jaden ja Will Smith).

Smith on ollut pitkään Hollywoodin kultapoika, joka on tottunut menestykseen, vaikka on hänelläkin ollut pahoja floppeja kuten vaikkapa Wild Wild West. Smith kuvaili Variety-lehdessä After Earthia ”uransa tuskallisimmaksi epäonnistumiseksi”.

After Earth esitetään Subilla torstaina 28.01.2021 klo 22.40. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat