Tänään tv:ssä: Ysärin kulttiklassikko on Tarantinon suosikki – Mukana uskomaton määrä nuoria tulevia tähtiä

IMDb-arvosana 7,6.

11.2.2023 08:00

Viimeksi Missä olet, Bernadette? -draaman ohjanneen Richard Linklaterin (Boyhood) kolmas kokopitkä elokuva oli komedia Surutta? Sekaisin.

Pienimuotoisista ja ihmisläheisistä elokuvistaan tunnettu Linklater loi tuota tyyliään jo vuonna 1993. Rakkautta ennen -trilogian ja monen muun elokuvansa tyylisesti myös Surutta? Sekaisin tapahtuu 24 tunnin sisällä.

Komediassa seurataan teinien edesottamuksia ja mielettömältä vaikuttavaa koulukulttuuria vuoden 1976 viimeisenä koulupäivänä ennen kesälomaa.

Yhden päivän elokuva kuvastaa teinien mustavalkoista ja pinnalliselta vaikuttavaa maailmaa koomiseen sävyyn. Värikkään vauhdikkaassa hyvänmielen elokuvassa seurataan koulun eri kaveriporukoita kuten nörtit, koulukiusaavat urheilijat ja pilvenpolttelijat.

Elokuvassa nähdään joukko aloittelevia näyttelijöitä, joista tuli myöhemmin tähtiä, kuten Matthew McConaughey, Milla Jovovich, Ben Affleck ja Renée Zellweger.

Tämä kulttiklassikko löytyy myös Quentin Tarantinon listaamien suosikkielokuvien joukosta.

Surutta? Sekaisin esitetään Yle Teemalla lauantaina 11.2. klo 21.05. Uusinta perjantaina 17.2.  klo 22.50. Elokuvan voi katsoa myös Areenasta.

Ennen elokuvaa ja sen jälkeen Teemalla nähdään keskustelua, jossa analysoidaan Richard Linklaterin nuorisokuvausta. Katso traileri alta.

Arvio: Miia Hartikainen

Lisää luettavaa