Tarantino puolustelee omaa versiotaan Bruce Leestä – Leen tytär syyttää legendan muiston häpäisemisestä

Fiktiivinen teos ei perustu faktoihin.

Bruce Leen esiintyminen Quentin Tarantinon mestarillisessa Once Upon a Time in Hollywoodissa on aiheuttanut polemiikkia. Alla spoilereita, joten omalla vastuulla.

Bruce Lee (Mike Moh) ottelee elokuvassa stunttimies Cliff Boothin (Brad Pitt) kanssa. Kaksikko sanailee ensin, ja Lee muun muassa väittää voittavansa vaikka Mohammad Alin tappelussa. Booth ei tietenkään tätä niele. Lee haastaa Boothin sen jälkeen pieneen toverilliseen tappeluun.

Leen tytär Shannon on tuominnut Tarantinon kuvan Leestä. Tarantino on kuulemma luonut hänen isästään ylimielisen paskiaisen kuvan. Hän sanoo myös, ettei Lee koskaan väittänyt voittavansa ihailemaansa Mohammad Alia.

Tarantino taas väittää luoneensa hahmon muun muassa Leen elämäkertojen pohjalta. Eräässäkin kirjassa Leen vaimo Linda Lee kertoo Leen väittäneen voittavansa Mohammad Alin. Tarantino kertoo myös, että Lee oli kaiken hänen tietämänsä perustella todella ylimielinen miekkonen.

Lopulta Tarantino sanoo, että koska Pittin esittämä Booth on täysin fiktiivinen hahmo, hän voi aivan hyvin voittaa Leen tappelussa. Se ei perustu minkäänlaiseen faktaan. Booth on kuitenkin vanha sotaveteraani, vihreä baretti, joka tappoi lukuisia ihmisiä toisessa maailmansodassa, joten esimerkiksi vapaaottelussa Lee voisi tappaa Boothin, mutta sotatilanteessa Booth taas voittaisi Leen.

Once Upon a Time in Hollywoodin ensi-ilta on 16.8.

Tsekkaa alta video Tarantinosta puolustamassa elokuvaansa.

YouTube video

Lähde: Indiewire

Aiheeseen liittyvät jutut