Tärkeä järjestelmä kaatui – Käyttäjät pääsivät lataamaan Twitteriin kokonaisia elokuvia

Ei päivää ilman Twitter-draamaa.

21.11.2022 17:15

Twitterissä on tapahtunut kaikenlaista kummaa sen jälkeen kun miljardööri Elon Muskista tuli viestipalvelun omistaja.

Forbes kertoo, että Twitterin tekijänoikeuksia tunnistava järjestelmä on kaatunut. Järjestelmän pitäisi tunnistaa automaattisesti, jos palveluun yritetään ladata tekijänoikeuksien alaista materiaalia.

Tämä tunnistus ei kuitenkaan syystä tai toisesta toiminut. Eräs Twitter-käyttäjä oli ladannut elokuvan Hurjapäät: Tokio Drift kokonaisuudessaan Twitteriin parin minuutin pätkissä yli viidenkymmenen twiitin ketjuun.

Käyttäjän tili oli sittemmin estetty manuaalisesti, mutta se ei toiminut kuin hätäratkaisuna.  Varsinaista tekijänoikeuksia tunnistavaa järjestelmää ei saatu korjattua.

Forbesin toimittaja oli havainnut myös bugin, jonka takia videopätkät jäivät joillekin käyttäjille julkisesti katsottaviksi, vaikka tili oli estetty.

Toinen käyttäjä latasi Twitteriin vuoden 1995 elokuvan Hackers samaan malliin, ja se oli Forbesin toimittajan mukaan julkinen vielä juttua kirjoittaessa.

Asiasta kertoi Twitterissä digimedia-asiantuntija Kari Haakana.

Järjestelmävirhe saadaan luultavasti korjattua melko pian, mutta näin laajat ongelmat ovat kiusallisia Twitterin julkisuuskuvan kannalta. Näyttää siltä, että Twitterin vaihdettua omistajaa saadaan joka päivä jonkinlaista uutta draamaa.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa