Tätä on odotettu – nimensä mukaisesti todella kiimainen kotimainen kulttisarja ilmestyy dvd:nä

Mikäli sosiaalisessa mediassa noussutta pöhinää on uskominen, nyt tulee dvd:lle odotettu tapaus.

Jouko Turkan ohjaama ja käsikirjoittama Kiimaiset poliisit ilmestyy maaliskuussa dvd:nä. Viisiosainen sarja valmistui vuonna 1993 ja esitettiin TV2-kanavalla samana vuonna, mutta sitä ei koskaan uusittu – Ylen mukaan tekijänoikeudellisista syistä.kiimaiset_poliisit_fi-36051120-frntl

Kiimaiset poliisit kertoo kolmesta poliisista, joita esittävät Merja Larivaara, Kai Lehtinen ja Taisto Reimaluoto. Sarjan kerrottiin olevan ”kotimainen poliisisarja rangaistukseksi Suomen kansalle vierasmaalaisten poliisisarjojen palvonnasta.” Sama kuvausteksti on myös uuden dvd:n kannessa.

Turkan raivopäinen ja nimensä mukaisesti kiimainen visio suomalaisista poliiseista herätti ilmestymisensä jälkeen valtavaa kohua. Sen sanottiin pilaavan poliisikunnan maineen. Poliisista kansanedustajaksi siirtynyt Sulo Aittoniemi ja toinen kansanedustaja Maunu Kohijoki jättivät sarjasta hallitukselle kirjalliset kysymykset.

Kiimaiset poliisit ilmestyy dvd:nä 25. maaliskuuta. Katso YouTubesta löytyvä näyte alta. Sarjasta on julkaistu näytteitä ja lisätietoa myös Ylen sivuilla.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut