Te valitsitte, me esitämme – yleisöäänestyksen voittanut sarjakuvafilmatisointi isolla kankaalla

Elokuvateatteri Orionissa Helsingissä jatkuu Episodin ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin yhteinen esityssarja, jossa nähdään sarjakuviin perustuvia elokuvia.

Nimellä Sarjakuvista kuvasarjoiksi kulkevassa esityssarjassa on nyt vuodossa yleisöäänestyksellä valittu Watchmen vuodelta 2009. Elokuvan on ohjannut Zack Snyder, jota voi hyvinkin pitää sarjakuvafilmatisointien erikoismiehenä. Hänet tunnetaan Frank Millerin sarjakuvaan perustuvasta 300-elokuvasta (2007) sekä Teräsmies-filmatisoinneista Man of Steel (2013) ja Batman v Superman: Dawn of Justice (ensi-ilta 23.3.2016).

Vaihtoehtoiseen todellisuuteen sijoittuva Watchmen perustuu David Gibbonsin kuvittamaan ja Alan Mooren käsikirjoittamaan tarinaan, joka on yksi kaikkien aikojen arvostetuimpia sarjakuvateoksia. Esityssarjan esittelytekstin mukaan Snyderin ohjaustyö ei välttämättä tavoita alkuperäisteoksen psykologisia ulottuvuuksia, mutta visuaalisesti se on upeaa työtä.

Watchmen esitetään lauantaina 12.3. kello 18.15. Episodin Jouni Vikman ja Jussi Huhtala esittelevät elokuvan ennen näytöstä.

Lisätietoja ja lippuja KAVIn sivuilta.

(Episodi/JH)