Teemu Nikin Armomurhaaja kilpailee Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta

Viisi elokuvaa on valittu ehdolle kilpailemaan Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2018 elokuvapalkinnosta. Suomen edustajana on Armomurhaaja.

21.8.2018 14:30

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto jaetaan nyt viidettätoista kertaa. Suomen ehdokkaana on tällä kertaa Teemu Nikin (kuvassa) ohjaama ja käsikirjoittama Armomurhaaja. Elokuvan on tuottanut Nikki ja Jani Pösö.

Muut ehdokkaat ovat Islannin Woman at War (Kona fer í stríð), Norjan Thelma, Ruotsin Ravens (Korparna) ja Tanskan Winterbrothers (Vinterbrødre).

Kansalliset raadit ovat valinneet viisi ehdokaselokuvaa perusteinaan korkea laatu, juuret pohjoismaisessa kulttuurissa ja se, että ne erottuvat taiteellisen omaperäisyytensä kautta kiehtovina ja ympäristöönsä sidoksissa olevina taideteoksina.

Elokuvapalkinto jaetaan tasan elokuvan ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan kesken. Yhteensä 350 000 Tanskan kruunun (noin 47 000 euron) suuruinen palkinto myönnetään taiteellisesti korkeatasoiselle ja omaleimaiselle elokuvalle, joka kytkeytyy vahvasti pohjoismaiseen kulttuuriin.

Kunkin Pohjoismaan ehdokaselokuvasta päättää kulttuuriministeriön nimittämä kolmihenkinen kansallinen palkintolautakunta. Ehdokkaiden julkistamisen jälkeen yhteispohjoismainen palkintolautakunta valitsee äänestämällä tämän vuoden palkinnonsaajan. Pohjoismaisessa lautakunnassa on yksi jäsen kustakin maasta.

Viime vuonna palkinto meni Suomeen Selma Vilhusen elokuvalle Tyttö nimeltä Varpu.

Helsingissä kaikki viisi ehdokaselokuvaa nähdään Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistossa 20.-30.9.2018.

Voittaja julkistetaan 30. lokakuuta 2018 Oslossa Pohjoismaiden neuvoston vuotuisen istunnon yhteydessä.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa