The Matrix Resurrectionsin tuotantoyhtiö Village Roadshow haastoi Warnerin oikeuteen – syynä samanaikainen julkaisu suoratoistopalvelussa

Näitä taistoja käytäneen suoratoistopalvelujen aikakautena vielä jatkossakin.

8.2.2022 04:30

The Matrix Resurrections tuli Yhdysvalloissa joulukuun 22. päivä elokuvateattereihin sekä myös HBO Max suoratoistopalveluun. Samanaikainen julkaisu on aiheuttanut närää elokuvan tuotantoyhtiössä.

Village Roadshow Entertainment Groupin mielestä WarnerMedian päätös elokuvan julkaisusta HBO Maxissa on vähentänyt elokuvateattereista saatavia lipputuloja. Heidän arvionsa mukaan elokuvan julkaisun aikaistaminen vuoden loppuun on niin ikään ollut haitallista, sillä heidän mielestään parempi julkaisuaika olisi ollut vuonna 2022. Village Roadshow olettaa, että HBO Maxin tilaajamääriä on pyritty kasvattamaan ajoittamalla julkaisu vuoden loppuun.

Village Roadshown mukaan on ollut tiedossa, että Warnerin toimintatapa veisi heiltä paljon tuloja toisin kuin Warnerilta tai sen kumppaneilta. Toimintatavasta on mahdollisesti myös muuta haittaa.

– WB:n strategia ei ainoastaan varmistanut, että The Matrix Resurrections floppasi lippuluukulla, mutta se aiheutti myös vakavaa haittaa koko Matrix-franchiselle, Village Roadshow väittää.

Village Roadshown mielestä surkeat lipputulot johtavat siihen, ettei jatko-osia tai samaan universumiin sijoittuvia elokuvia ole luvassa lähitulevaisuudessa.

Warner teki viime vuonna kiistanalaisen päätöksen esittää elokuvia samanaikaisesti teattereissa ja HBO Max -suoratoistopalvelussaan, koska elokuvalippujen myynti oli heikkoa pandemian vuoksi. Näihin elokuviin kuuluivat Dune, King Richard ja The Suicide Squad.

Vastikään taistelivat myös Scarlett Johansson ja Disney. Johanssonin mukaan Disney rikkoi sopimusta hybridistrategiaa käyttäessään, eli esittäessään Black Widow -elokuvaa samaan aikaan Disney Plussassa ja teattereissa. Johansson sai kymmenien miljoonien dollareiden korvaukset.

Village Roadshow vaatii määrittelemätöntä summaa vahingonkorvauksia sekä tietoja kaikista Warner Brosin tuloista liittyen The Matrix Resurrectionsiin. Näissä tiedoissa tulee Village Roadshown mukaan olla se arvo, joka on ansaittu houkuttelemalla elokuvan avulla uusia asiakkaita HBO Maxille. Village Roadshow haluaa myös pakottaa studion neuvottelemaan elokuvien jakelusta tulevaisuuden projekteissa.

The Matrix Resurrectionsin voi katsella HBO Maxissa tästä päivästä alkaen. Alla traileri.

Lähde: Metro, Wikipedia

Lisää luettavaa