Tiesitkö? Leijonakuningas-leffan juonen piti olla erilainen – sota leijonien ja apinoiden välillä, hahmoissa eroavaisuuksia

Triviatietoa klassikosta.

Leijonakuningas on monille tuttu leffa lapsuudesta. Kerroimme aiemmin, miten sen juoni sai hyeenatutkijan haastamaan elokuvan tekijät oikeuteen.

Juonen olisi tosin pitänyt olla alun perin erilainen. Liekö siitä silloin olisi tullut niin valtava hitti?

Joka tapauksessa, alkuperäisenä tarkoituksena juonen oli tarkoitus keskittyä leijonien ja paviaanien väliseen konfliktiin. Scar-hahmon piti olla paviaanien johtaja. Rafiki puolestaan olisi ollut gepardi mandrillin (paviaanin sukulainen) sijaan.

Leijonakuningas-elokuvan tuotanto oli muutenkin mielenkiintoista sorttia. Sitä pidettiin nimittäin alkuun pelkkänä välityönä Disneyn sisällä. Parhaat tekijät laitettiin tekemään Pocahontasta, kun ”B-ryhmä” sai tehtäväkseen Leijonakuningas-elokuvan.

Tästä sisuuntuneena B-ryhmäläiset laittoivat kuitenkin parhaansa peliin. Lopputuloksena syntyikin ikimuistoinen klassikko.

Kerroimme vastikään, että Walt Disneylle oli outo pakkomielle työntekijöiden naamakarvoituksen suhteen. Voit lukea siitä lisää täältä: Episodi.

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut