Tiesitkö? Reservoir Dogs -leffan loppuammuskelussa on yksi räikeä virhe – Tarantino jätti sen elokuvaan tahallaan

Asian selvitti aikoinaan Chris Penn.

Klassikkoelokuva Reservoir Dogsissa nähdään niin ikään monta klassikkokohtausta. Yksi niistä on lopun välienselvittely neljän herran välillä, jotka kaikki osoittavat toisiaan aseillaan.

Leffaan jäi kuitenkin virhe, jota ohjaaja Quentin Tarantino ei halunnut aikoinaan korjata. Virhe on vielä aika räikeä, mutta vaikea havaita. Kukaan ei nimittäin ammu kohtauksessa Nice Guy Eddietä!

Kyllä vain, Nice Guy Eddie säästyy kohtauksessa luodilta, mutta tipahtaa silti maahan kuolleena. Miten se on mahdollista?

Kohtauksessa on selvää, että Joe Cabot ampuu Mr. Orangen. Nice Guy Eddie puolestaan ampuu Mr. Whiten. Mr. White täyttää lyijyllä Cabotin. Epäselväksi jäi, miten Eddie sai luodista. Tästä ehdittiinkin kiistellä elokuvien ystävien keskuudessa pitkään, kunnes vuonna 1996 Nice Guy Eddien esittäjä, jo edesmennyt Chris Penn paljasti, mitä tapahtui.

– Kukaan ei ampunut Nice Guy Eddietä. Se oli virhe. En tiedä tykkääkö Quentin siitä, että paljastan tämän. Kohtauksessa Harvey Keitelin (Mr. White) oli tarkoitus ampua Lawrence Tierney (Joe Cabot), sitten ampua minut, sitten saada itse luodista. Mutta Harveyn tekoveri räjähti heti, joten hän tipahti maahan. Samoin oma tekovereni räjähti, joten tipahdin itsekin, Penn selvitti.

– Joten kukaan ei ampunut Nice Guy Eddietä. Quentin sanoi: ”Tiedätkö? Siitä tulee elokuvan suurin kiista. Me jätämme sen.” Hän oli todellakin oikeassa, Penn vielä lisäsi.

Tarantino palaa juurilleen seuraavassa elokuvassaan Once Upon a Time in Hollywood. Hän kertoi sen olevan tyyliltään samanlainen kuin Pulp Fiction.

Lähde: Indie Wire

 

Aiheeseen liittyvät jutut