Tim Burton ehdolla uuden Pinokkion ohjaajaksi

Ohjaaja Tim Burton (Liisa Ihmemaassa, Beetlejuice) on ilmaissut kiinnostuksensa ohjata Warner Brosin suunnittelema uusi elokuvaversio tunnetusta, italialaisen Carlo Collodin 1883 kirjoittamasta Pinokkio-sadusta.

Uuden elokuvan käsikirjoittajaksi on nimetty Bryan Fuller (Heroes, Star Trek: Voyager) ja tarina kertoisi siitä, miten eläväksi muuttuvan Pinokkio-puunuken tekijä Geppetto yrittää löytää luomuksensa tämän kadottua jäljittömiin. Burton on myös kertonut toivovansa Robert Downey Jr.:ia (Sherlock Holmes, Iron Man) Geppetton rooliin.

Warnerin elokuva ei ole ainoa Pinokkiosta suunniteltu uusi filmatisointi, näillä näkymin omaa versiotaan tarinasta ovat tekemässä esimerkiksi Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy)  sekä Shawn Levy (Real Steel, Night at the Museum). Sadun epäilemättä tunnetuin filmatisointi on yhä Disneyn vuoden 1940 animaatio.

Tim Burton on parhaillaan viimeistelemässä ensi keväänä ensi-iltansa saavaa, televisiosarjaan Yön vampyyrit perustuvaa kauhudraamaansa Dark Shadows.

Lähde: Empire

 

Aiheeseen liittyvät jutut