Todd Phillips paljastaa oman näkemyksensä Jokerin mystisestä lopusta – Kääntää monet tulkinnat ylösalaisin

Mielenkiintoista.

Indie Wire uutisoi ohjaaja Todd Phillipsin raottavan hieman mysteeriverhoa, koskien Joker -elokuvan loppua. Sanomattakin selvää, että luvassa on spoilereita, joten älä jatka juttua pidemmälle, jos et halua tietää.

Ainakin amerikkalaisessa tallenne-julkaisussa tulee mukana 22-minuuttinen kulissien takana -dokumentti Joker: Vision & Fury, jossa ohjaaja paljastaa oman näkemyksensä elokuvasta. Phillips toteaa, että Joaquin Phoenixin näyttelemä Arthur Fleck ei välttämättä ole se Jokeri, joka on Batmanin arkkivihollinen.

Elokuvan lopussa Fleck nähdään Arkhamin mielisairaalaan suljettuna. Elokuva saattaa olla vain Fleckin oma näkemys tapahtumien kulusta, eikä hänen mielenterveytensä huomioon ottaen siis lainkaan luotettava. ”On monta tapaa katsoa elokuvaa. Hän ei saata olla Jokeri. Tämä on vain versio Jokerin syntytarinasta. Se on vain tämän tyypin versio, joka kertoo sitä omassa huoneessaan mielisairaalassa. En tiedä onko hän maailman luotettavin kertoja”, Phillips paljastaa.

Fleckiä näyttelevä Phoenix sen sijaan on kertonut haastattelussa, että hän uskoo Arthurin olevan oikea Jokeri. ”Mutta en tiedä. Se on vain minun mielipiteeni”, Phoenix kertoo.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut