Toimituksen suosikit: Omalaatuisten tapausten viikonloppu

Viikonloppuun kuuluu kolme uutta elokuvaa, joista yhtä ei kuitenkaan esitelty toimittajille etukäteen. Kerrankin syy ei ollut se odotettu.

10.9.2021 13:59

Viikonlopun kolmesta uutuudesta ykköseksi nousi Teemu Nikin juuri Venetsian elokuvajuhlillakin hyvän vastaanoton saanut Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia. Siinä pyörätuoliin sidottua näkövammaista miestä esittää Petri Poikolainen, jonka näyttelijän ura katkesi rappeuttavaan sairauteen. Osaaminen ei kuitenkaan ole kadonnut, sillä hän esittää rakkauden perässä matkaan lähtevää, tuntemattomien ihmisten armoille asettuvaa halvaantunutta ja lähes sokeaa miestä ennen kaikkea kasvoillaan.

Näin pilvet kuolevat on aiheeltaan kiehtova dokumentti, sillä se pohtii luonnonvoimien muokkaamista keinotekoisen sateen luomiseksi Arabiemiraattien kuiviin maisemiin. Dokkari kehuttiin kauniiksi ja jopa runolliseksikin, mutta se ei lopulta tyydyttävästi kerro aiheestaan tarpeeksi.

Viikonlopun kolmas uutuus on etenkin Saw– ja Kirottu-elokuvien myötä (kauhu)maailmanmaineeseen nousseen James Wanin uusi pelottelu Malignant. Sitä ei kuitenkaan esitelty toimittajille, koska ”studio ei halunnut elokuvan käänteitä paljastettavan etukäteen”. Yleensä tuo tarkoittaa suomeksi, että studio tietää pitävänsä käsissään tekelettä, josta kukaan toimittaja ei tykkäisi, eikä halua huonoa julkisuutta.

Yksi Episodin toimittaja ehti elokuvan kuitenkin nähdä ennen tämän taulukon julkaisua, ja hän todisti epäilyn vääräksi. Hän kuvaili Malignantia kasarityyliseksi pelotteluksi, ja vaikka yllätyskäänteet eivät välttämättä yllätyksiä ole vähänkään vastaavia elokuvia katsoneille, ne toimivat. Kehuipa hän vielä sitä hyvännäköiseksi ja antoi kokonaisuudelle kolme tähteä.

Lisää luettavaa