Toimituksen suosikit: Tähti ja posse

Alkavatko helteet painaa päälle? Nyt olisi kaksi hyvää syytä hakeutua ilmastoituihin sisätiloihin!

29.6.2022 18:02

Juhannuksen jälkeisellä viikolla ohjelmistoon tulee kaksi uutta elokuvaa, ja ne ovat kumpikin isoja tapauksia.

Elvis Presley on tunnetuimpia ja vaikutusvaltaisimpia viihdetaiteilijoita ikinä. Voi vain kuvitella, mitä hän olisi saavuttanut, jos häntä eivät ensin olisi yrittäneet kahlita aikakauden moraalikäsitykset ja sitten manageroitu salonkikelpoiseksi rahasammoksi. Baz Luhrmannin musiikintäyteinen, ohjaajalle tyypillisen visuaalisesti räiskyvä Elvis kertoo laulajan ja tämän svengalimaisen managerin, Tom Parkerin oudosta symbioottisesta suhteesta.

Joidenkin mielestä Tom Hanksin karikatyyrimäinen Parker-hahmo on tyylirikko, mutta eipä Luhrmannin elokuva tiukan realistinen olekaan tositapahtumapohjaisuudestaan huolimatta. Tärkeintä on, että suht tuntematon Austin Butler on lähes täydellinen nimihahmona.  Jos pitää Luhrmannin Moulin Rouge! -elokuvasta, pitänee myös Elviksestä, vaikka jalat ovatkin nyt huomattavasti enemmän maan pinnalla.

Viikon toinen iso tapaus on ehkä enemmän perheen pienemmille suunnattu animaatio Kätyrit: Grun tarina. Tosin kyllä siitä saavat nauttia aikuisetkin, sen verran monenlaisia silmäniskuja siinä on varttuneemmalle väellekin. Jos jostain täytyy valittaa, niin ehkä siitä, että Kätyrit-nimestä huolimatta kyseessä on enemmän alaotsikon mukainen nuoren Grun tarina tämän pyrkiessä todistamaan kykynsä superkonnana. Totesipa yksi toimittaja elokuvan sen vuoksi jopa ”turhaksi”. Kätyrit- ja Gru-fani oli kuitenkin myyty.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia