Toimituksen suosikit: teatterikiistan uhri, traileripettymys – ja pari hyvää leffaakin!

Loppuvuosi on kiireistä aikaa. Jo kolmena viime viikonloppuna ohjelmistoon on tullut vähintään neljä uutta elokuvaa. Sama meininki jatkuu joulukuun alkuun asti. Tämä viikko on siltikin poikkeuksellinen, sillä tulokkaita on peräti kahdeksan.

13.10.2017 16:07

Alla olevasta taulukosta jäi pois värikäs animaatioelokuva My Little Pony, koska vain yksi toimittajista oli ehtinyt nähdä sen. Hän antoi sille kolme tähteä todeten: ”Musiikintäyteinen animaatio käsittelee hyvän ja pahan taiston rinnalla ajankohtaisia ja vakaviakin teemoja suorituspaineista syrjäytymiseen.”

Toimituksen suosikiksi uutuuksista nousi toinen animaatio. Ghibli-studion ensimmäinen kansainvälinen yhteistyö, autiolle saarelle haaksirikkoutuvasta miehestä kertova The Red Turtle ihastutti sanattomalla tunnelmallaan, meditatiivisella tempollaan ja lumoavalla kuvastollaan.

Kovasikajuttu-dokumentti auttoi tekemään Pertti Kurikan nimipäivistä entistä suurempaa ilmiötä ja jatko-osa Tokasikajuttu niittää sen seurauksia. Monien mielestä se on alkuperäistäkin parempi tunteiden vuoristorata.

Borg/McEnroe on viimeisin Finnkinon ja elokuvan levittäjän kiistan ristituleen jäänyt nimike. Harmi, sillä kahden tennislegendan – toinen uransa huipulla palvottuna ja toinen sen alussa vihattuna – kohtaaminen sisältää kiehtovia jännitteitä ja ennen kaikkea Shia LaBeoufin parhaan roolisuorituksen aikoihin.

Viinitilamme Ranskassa on ranskalaisen tyypillisesti puhelias draama, jossa kiehtovimmaksi hahmoksi nousee kyräilevien sisarusten ylläpitämä, kauniisti kuvattu viinitila köynnöksineen.

Return to Montauk on taidedraama sekin. Sen ongelmaksi nousee, että Stellan Skarsgårdin vetämä pääosakaarti on niin hyvä epämiellyttävien hahmojensa nahoissa, että se jo vieraannuttaa katsojaa.

Rax Rinnekankaan Maailman viimeinen kirjakauppa on dokumentin muotoon puettu taidedraama (tämä on selvästi näiden viikko!) kirjojen lukemisen vähenemisestä huolestuneista kulttuuripersoonista. ”Älykköjen Little Miss Sunshine”, vertaili Episodin arvioija.

Jo Nesbøn thrilleriin perustuvan Lumiukon todettiin kaikessa ennalta-arvattavuudessaan toimivan perusjännäriviihteenä. Sitä kuvailtiin myös vuoden huijaukseksi, sillä isoa osaa trailerin räjähdyksistä, toiminnasta ja dialogista ei elokuvasta löydy. On kuin leikkaushuoneen lattialle olisi jäänyt aivan erilainen ja synkempi tarina.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Lisää luettavaa