Tom Cruise on kiukkuinen uuden elokuvansa kohtelusta – Aloitti vastarinnan Oppenheimeria vastaan

Christopher Nolanilta tulee uusi elokuva, ja sepäs Tom Cruisea harmittaa.

8.6.2023 15:15

Tom Cruisen tähdittämä Vaarallinen tehtävä -sarja saa jatkoa uudella elokuvallaan, kun Mission Impossible: Dead Reckoning Part One julkaistaan elokuvateatterissa 12. heinäkuuta.

Vain yhdeksän päivää Vaarallisen tehtävän jälkeen julkaistaan Christopher Nolanin uusi elokuva Oppenheimer, josta odotetaan kesähitin lisäksi Oscareiden suosikkia.

Vaarallinen tehtävä -elokuvien tuottajanakin toimiva Cruise ei ole ajoituksesta mielissään. Oppenheimer nimittäin on varannut kaikki Pohjois-Amerikan, keskeisimmän markkina-alueen, IMAX-salit itselleen. Lähteestä riippuen teattereita on varattu muistakin maanosista. Järjestely ei kestä ainoastaan julkaisuviikonloppua, vaan peräti kolme viikkoa.

IMAX-saleissa ja -elokuvauksessa kuva- ja äänenlaatu on erittäin korkeaa tasoa. Niin Cruisen kuin Nolanin elokuvat pyrkivät näyttävyyteen, jonka sali tarjoaa. Sekään ei varmasti haittaa tuotantoyhtiöitä ja levittäjiä, että IMAX-saleihin ostetut liput ovat hintavampia ja täten tuottavampia.

Cruisen Dead Reckoning kilpailee Oppenheimerin kanssa katsojien lisäksi täten myös saleista. Toimintatähti onkin tarttunut toimeen, ja Puck News -sivuston mukaan puhunut ”kovaan ääneen” tuotantoyhtiölleen, sekä soitellut studioiden ja teattereiden johtajille avatakseen mahdollisimman paljon premium-saleja uudelle elokuvalleen.

Cruise tietenkin haluaa elokuvansa menestyvän, mutta lisäpontta soitteluun tuo varmasti tavoite saavuttaa vastaava ilmiö kuin viime vuonna julkaistu Top Gun: Maverick, josta on muodostunut tähden kaikkien aikojen tuottoisin elokuva. Ilman IMAX-saleja saman tempun tekeminen uuden Vaarallisen tehtävän kanssa voi olla haastavaa.

Cruise toki myös tiesi mihin leikkiin lähtee. Oppenheimerin julkaisupäivä nimittäin ilmoitettiin ennen Vaarallista tehtävää. Lisäksi Nolanin uusi elokuva on kuvattu kokonaisuudessaan IMAX-kameroilla, joka osaltaan selittää IMAX-salien saamisen kolmeksi viikoksi yksinoikeudella.

Lisää luettavaa