Tom Hanksin uusi elokuva pyyhkäisi jo 100 miljoonan rajapyykin rikki!

66-vuotiaan Hanksin karisma puree yhä.

23.2.2023 11:30

Tammikuussa Suomen ensi-iltansa saanut A Man Called Otto on ollut alkuvuoden yllätyshitti. Se on Varietyn mukaan tuottanut jo 100,4 miljoonaa dollaria kansainvälisesti.

Megalomaanisilla erikoistehosteilla kuorrutettujen supersankarielokuvien keskellä hyvin kirjoitettu ja arkinen draamakomedia alkaa olemaan jo harvinaista herkkua.

Tästä ei ole kuitenkaan kiittäminen Hollywoodin teräviä käsikirjoittajia, vaan ruotsalaista kirjailijaa Fredrik Backmania.

Haksin tähdittämä elokuva on jo toinen elokuvaversio Backmanin En man som heter Ove -suosikkikirjan pohjalta. Vuonna 2015 ilmestyi ruotsalainen versio: Mies, joka rakasti järjestystä.

Harvoin uudelleenfilmatisoinnit hakkaavat alkuperäisen, mutta ainakin Tom Hanksin roolisuoritusta on kehuttu. Esimerkiksi Varietyn Owen Gleiberman kirjoittaa:

”Juonikuvio kaikille kiukuttelevasta äkäpussista on kulunut juttu, mutta Tom Hanks on jotain, johon yleisö ei vain kyllästy. Hän on oikea mies rooliin”.

100 miljoonan rajapyykin ylittäminen on harvinaista, ottaen huomioon elokuvan julkaisuajankohdan ja sen, että leffa on suunnattu hieman vanhemmalle väelle.

Lähde: Variety.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia