Tonnin seteli -meemit kehiin: uutta Kummelia luvassa! Legendaarinen komediasarja tekee paluun televisioon

Tämä on todellista komedian juhlaa!

Kummeli-ryhmä tekee paluun. Suosittu komediaryhmä ilmoitti Facebookissa, että luvassa on uusi erikoisjakso, joka julkaistaan Areenassa 30. lokakuuta.

Jakso nähdään myös TV2-kanavalla 1. marraskuuta klo 21.00.

Erikoisjaksolla juhlistetaan komediasarjan 30-vuotisjuhlaa. Kummeli syntyi keväällä 1991 Tampereella, kun Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen ja Olli Keskinen tekivät kotivideolla muutamia sketsin.

Yleisradio kiinnostui nauhasta, ja loppu on suomalaista komediahistoriaa, jota nyt juhlistetaan.

Ylen tiedotteen mukaan 50. jakso pitää sisällään alkuperäistä Kummeli-meininkiä. Perinteisen äärellä kun ollaan, niin mukanahan on myös kaivattu Eero Kakko.

”Kummelia on aina ilo tehdä. Toivottavasti ilo välittyy kotikatsomoihin saakka. Parhaimmillaan Kummeli on yhteisöllinen juttu niin katsojille kuin tekijöillekin”, kommentoi Olli Keskinen hahmonsa Eero Kakon paluuta.

Myös Heikki Silvennoisella on hahmoihin pitkä ja lämmin suhde: ”Kummeli-hahmot ovat pöljiä – tai sitten niiden alla saattaa piilotella jonkinlaista elämänviisautta tai sitten ei. Kummeli-hahmot ovat aika helppoja puvustaa ja maskeerata, koska olemme jo valmiiksi aika hauskannäköisiä heppuja. Mestarikoomikko Pirkka-Pekka Peteliuskin aikoinaan sanoi, että huumorin kanssa kannattaa pitää viuhka auki eikä turhaan jarrutella.”

Taattu Kummeli-laatu ei tekijöiden mukaan ole muuttunut miksikään.

”Kummeli-juhlajakson sketsejä on tehty jälleen ihan ”omissa verkkareissa” eli omintakeisella tyylillä, hienostelematta, häikäilemättä, ketään kosiskelematta”, kuvailee Heikki Hela.

Kummeli-porukan mielestä huumorin maailma ja ihmisten huumorintajukin on pysyväistä lajia.

”Kehitys kehittyy, ihminen ei! Maailmasta on tullut tämän 30 vuoden aikana teknisesti ja ehkä eettisestikin kehittyneempi, mutta ihminen se vain pysyy aina naurettavana. Vielä riittää aihetta nauruun! Myös me itse ollaan edelleen lapsellisia ja naurettavia! Kummeli-porukka ei ole koskaan yrittänyt miellyttää kaikkia. Maailmanmenoa pitää edelleen kyseenalaistaa, mutta se me ollaan koitettu tehdä lämmöllä”, Hela jatkaa.

Paluu Kummelin perinteisen sketsiviihteen pariin vuosien tauon jälkeen on mukavaa myös Timo Kahilaisen mielestä: ”Kummelia on paitsi mukava tehdä, myös kiva katsella.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut