Tšernobylin onnettomuus johtaa rakkaustarinaan uudessa kotimaisessa elokuvassa – perustuu Finlandia-palkittuun romaaniin

Tulossa lokakuussa.

30.5.2023 16:50

Valoa valoa valoa on ohjaaja Inari Niemen ja käsikirjoittaja Juuli Niemen uusi kotimainen draamaelokuva.

Se perustuu kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen samannimiseen romaaniin, joka voitti Finlandia Juniorin ilmestyessään vuonna 2011. Elokuvan pääosissa nähdään Anni Iikkanen ja Rebekka Baer. Iikkanen muistetaan Luuserit-sarjasta ja Baer vuoden 2021 Häräntappoase-sarjasta.

”Alkuun jännitti lähteä tekemään elokuvakäsikirjoitusta niin säkenöivän romaanin pohjalta kuin Valoa valoa valoa. Vähän yllättäen kirjoittaminen oli minulle kuitenkin pakoton ja luonteva prosessi. Kirjan ydin oli niin kirkas, että se kutsui luomaan uuden teoksen,” kertoo käsikirjoittaja Juuli Niemi.

Valoa, valoa, valoa on elokuva ensirakkaudesta, sen häikäisevästä valosta ja elämänpituiseksi venyneistä varjoista. Keväällä 1986 Tšernobylin ydinvoimalassa Neuvostoliitossa räjähtää, ja hämäläiseen pikkukylään saapuu tyttö nimeltä Mimi, joka saa 15-vuotiaan Mariian elämän hetkeksi täyteen valoa.

Kahdenkymmenen vuoden jälkeen, oman elämänsä kanssa umpikujaan ajautunut, aikuistunut Mariia tulee vierailulle lapsuudenkotiinsa ja palaa muistoissaan nuoruutensa kesään.

Valoa, valoa, valoa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 13.10.2023. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia