”Tunsin itseni ensi kertaa kauniiksi ruudulla” – Game of Thrones -tähti kertoo kokemuksestaan Tim Burtonin Wednesday-sarjassa

Hieman erilainen rooli verrattuna näyttelijättären aiempiin projekteihin.

27.11.2022 14:30

Tim Burtonin kehittelemän ja pitkälti ohjaaman Wednesday-sarjan ensimmäinen tuotantokausi lisättiin Netflixiin keskiviikkona 23. marraskuuta. Nyt yksi sarjan tähdistä, Gwendoline Christie, kertoo millaista oli muuntautua maagisen Kuunapäivä-akatemian rehtoriksi.

Christie tunnetaan parhaiten rooleistaan Game of Thronesin Brienne-ritarina ja Star Warsin kapteeni Phasmana. Hän esiintyi myös Netflixin hiljattain kakkoskaudelle uusitussa The Sandman -sarjassa Luciferina. Wednesdayn parissa näyttelijätär pääsi jättämään sotisovat sekä kypärät taakseen ja laittamaan sen sijaan ylleen klassisempana pidettyä naisellista asustetta.

Näyttelijätär nähdään tässä uudessa Perhe Addams -spin-offissa Wednesdayn uuden koulun rehtorina, Larissa Weemsina. Hahmon tyyli on huoliteltua niin vaatetuksen, hiusten kuin meikinkin osalta. Burton antoi Christielle suhteellisen vapaat kädet hahmonsa rakentamiseen – Christie tarttui tähän tilaisuuteen innokkaasti.

”Mieleeni tuli jatkuvasti ajatus Hitchcock-tyylisestä sankarittaresta. — Tykkään muuntautua hahmoiksi, jotka ovat hyvin kaukana omasta itsestäni,” hän kertoo. Burton ja sarjan puvustaja Colleen Atwood jakoivat hänen näkemyksensä hahmon olemuksesta ja yhteistyö sujuikin kaikin puolin saumattomasti.

Christie myös kiittelee vuolaasti edellä mainittua kaksikkoa sekä sarjan koko maskeeraus- ja hiustiimejä. ”Tunsin itseni ensi kertaa kauniiksi ruudulla. En voisi olla kiitollisempi [kokemuksestani].”

Kaikki Jenna Ortegan päätähdittämän Wednesdayn kahdeksan jaksoa ovat nyt katseltavissa Netflixissä. IMDb:ssä sarjan arvosana on 8,5 ja sen Rotten Tomatoes -prosentit ovat jakautuneet 71/87. Sarja on parhaillaan Suomen Netflixin Top10-listan kärkisijalla.

Alla Wednesday-traileri.

Lähde: Entertainment Weekly

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa