Tuntemattoman sotilaan dvd ja blu-ray menee kuin kuumille kiville

Tuntemattoman sotilaan tallenne on myynyt platinaa.

Elokuvateattereihin yli miljoona suomalaista katsojaa kerännyt Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas löytyy nyt myös kymmenien tuhansien suomalaisten dvd-hyllystä. Platinarajan rikkoutui, kun kaupoista on myyty yli 60 000 tallennetta.

Elokuva julkaistiin dvd:nä ja blu-ray:na 26.3. ja myytiin useista paikoista loppuun jo ensimmäisen viikon aikana. Uusien painosten myötä elokuvan ulosmyynti rikkoi platinarajan jo huhtikuun puolessa välissä.

”Tuntemattoman sotilaan onnistumisen keskeinen edellytys on ollut täydellinen taiteellinen vapaus. Olen saanut tehdä juuri sellaisen elokuvan kuin olen halunnut. Täydellinen luottamus ja suomalaisten tuki on ollut välttämättömyys. Iso kiitos vielä kerran”, sanoo Aku Louhimies tiedotteessa.

”Tuntematon sotilas halutaan omistaa, se halutaan kokea uudelleen ja uudelleen. Tallennemyynnissä uutisoidaan usein kauppojen sisäänmyyntilukuja, mutta Tuntematon sotilas on konkreettisesti rikkonut platinarajan kuluttajille myytyjen kappaleiden perusteella”, kommentoi puolestaan myyntipäällikkö Sampsa Salonen SF Studiosilta.

Tuntematon sotilas -blu-ray julkaistiin kahden levyn erikoisversiona, jonka bonuslevy sisältää elokuvan kansainvälisen version, elokuvasta poistettuja kohtauksia, tunnin mittaisen Kohti tuntematonta -dokumentin sekä tuotantokoosteita.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut