Tuore Ben Affleckin sotafloppi vaikuttaa radikaalisti Netflixin elokuvatuotantojen tulevaisuuteen

Ben Afleckin ura menee edelleenkin kohti syviä vesiä.

Netflix tuotti kalliin toimintaleffan Triple Frontierin, jota tähdittävät Ben Affleck, Oscar Isaac ja Charlie Hunnam. Elokuvan on ohjannut J.C. Chandor.

Leffa floppasi pahasti. Eikä Netflixin elokuvatuotantojen budjetti vaikutakaan enää järkevältä tuoton kannalta. Netflix on tunnetusti pumpannut miljardeja dollareita omaan elokuva- ja tv-tuotantoonsa. Vaikka striimijätti on hittejäkin tahkonnut, niin mukaan mahtuu myös lukuisia erittäin kalliita floppeja.

Kalleimmiksi projekteiksi ovat muodostuneet flopanneet jättitsarjat kuten Baz Luhrmannin The Get Down ja John Fuscon Marco Polo.

Elokuvahitit ovat taas olleet lähinnä pienehkön budjetin elokuvia kuten Beasts of no nation, Gerald’s Game ja To All the Boys I’ve Loved Before.

Yli 100 miljoonan dollarin tuotannot eivät taas ole juurikaan menestyneet. Triple Frontier on siitä hyvä esimerkki.

Netflix käytti Triple Frontieriin ainakin 115 miljoonaa dollaria, eikä sitä ole katsonut kuin 52 miljoonaa kotitaloutta. Tämän takia Netflix aikookin jatkossa tehdä pienemmän tuotannon elokuvia ennemmin kuin hakisi esim. Oscar-ehdokkuuksia tuotannoilleen.

Tämän valossa on mielenkiintoista nähdä kuinka Martin Scorsesen The Irishman tulee pärjäämään.

Netflix näyttäisi tähtäävän tulevaisuudessa enemminkin massaviihteeseen ja varmoihin hitteihin kuin taiteelliseempaan tarjontaan.

Lähde: Screenrant

Aiheeseen liittyvät jutut