Tuotantoyhtiö pyysi elokuvalegendaa olemaan hiljaa sosiaalisessa mediassa, koska joku saattaa loukkaantua: ”Ainoa viesti, joka ei ole loukkaava, on hiljaisuus”

Lupaus ei kauaa kestänyt,

27.6.2021 22:01

Oscar-ehdokas Paul Schrader muistetaan parhaiten käsikirjoituksistaan Martin Scorsesen elokuvista, kuten Taksikuski, Kuin raivo härkä ja Kristuksen viimeinen kiusaus. Hän on myös kiitetty ohjaaja, jonka ansiosta elokuvien rakastajat ovat voineet nauttia muun muassa elokuvista Mishima – elämän neljä lukua, American Gigolo ja First Reformed.

Nyt hänen uusimman elokuvansa The Card Counterin tuotantoyhtiö Focus Features on kieltänyt pahasuista elokuvantekijää pysymään poissa sosiaalisesta mediasta. Schrader on hyvin tunnettu vahvoista mielipiteistään, joita hän ei paljoa kaunistele.

Viikko sitten Schrader päivitti Facebook-tililleen, että sai Focukselta viestin, jossa he pyytävät häntä vaimentamaan sosiaalisen mediansa tilit, koska ”joku saattaa loukkaantua syystä tai ilman sitä”.

”Ainoa viesti, joka ei ole loukkaava, on hiljaisuus. Joten hyvästi toistaiseksi”, Schrader kirjoitti. Kauaa hän ei malttanut kuitenkaan pysyä poissa, sillä on julkaissut sen jälkeen jo kolme päivitystä. Yhdessä hän pohtii Kovaotteiset miehet -elokuvaa, toisessa muistelee lapsuuttaan ja koulunsa tyttöjä.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa