Tytöt juhlivat taas – Nyt tuli palkinto parhaasta käsikirjoituksesta

”Kupliva, intiimi ja yksityiskohtien kautta maailmaa tutkiva käsikirjoitus.”

28.11.2022 10:20

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry jakaa vuosittain näytelmäkirjallisuuspalkinto Lean parhaasta kotimaisesta näytelmätekstistä. Lea-palkinnon saajaksi on valittu Leea Klemola ja Rosa-Maria Perä näytelmällä Minä, askartelija.

Samassa tilaisuudessa yhdistyi jakoi myös TV- ja Elokuva-Sylvi-palkinnot. Tänä vuonna jaettiin toista kertaa Sylvi-palkinto parhaasta tv-käsikirjoituksesta. Palkinto myönnettiin käsikirjoittaja Auli Mantilalle Transport-sarjasta.

Elokuva-Sylvi myönnettiin Daniela Hakulisen ja Ilona Ahdin Tytöt tytöt tytöt -elokuvan käsikirjoitukselle.

Tytöt tytöt tytöt on kupliva, intiimi ja yksityiskohtien kautta maailmaa tutkiva käsikirjoitus. Se hengittää elämän pienistä suurista hetkistä ja myötäelää lempeästi päähenkilöidensä elämää, perustelee Elokuva-Sylvin voittajasta päättänyt näyttelijä Laura Birn valintaansa.

Elokuva-Sylvin finalisteja olivat Tytöt tytöt tytöt –käsikirjoituksen lisäksi Ilja Rautsin Pahanhautoja, Pekko Pesosen Punttikomedia sekä Kirsikka Saaren ja Jenni Toivoniemen Sihja – kapinaa ilmassa.

TV-Sylvin finalisteja olivat myös Kaverikirja, Made in Finland ja Munkkivuori. Lisäksi TV-Sylvin esiraati antoi kunniamaininnan Samuel Kirkhopen käsikirjoittamasta Savela-sarjasta.

Lea-palkintoa on jaettu vuodesta 1985 lähtien parhaalle näytelmätekstille. Vuodesta 2011 on jaettu myös Sylvi-palkintoa parhaasta elokuvakäsikirjoituksesta. Vuonna 2021 Sylvi-palkinto toista ensimmäistä kertaa myös parhaasta TV-käsikirjoituksesta.

Palkinnot myönnetään vain tekstin perusteella, ei esityksen, elokuvan tai tv-sarjan perusteella.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia