Uuden Watchmen-sarjan luoja vakuuttelee faneja koskettavalla kirjeellä – tätä on luvassa

Tekijä avaa syitä ja seurauksia pitkässä tekstissään.

Lost-sarjan luonut Damon Lindelof, jonka käsialaa ovat myös elokuvat Prometheus ja World War Z, palkattiin noin vuosi sitten adaptoimaan Alan Mooren ja Dave Gibbonsin Watchmen-sarjakuvaromaani HBO:n tv-sarjaksi. Kuten odottaa saattaa, herätti kiinnitys – ja ajatus fanien rakastaman sarjakuvan uudesta adaptaatiosta – sekä pelkoa että toivoa.

Lindelof tietänee, millaiset odotukset ja pelot sarjaan kohdistuvat, sillä käsikirjoittaja on kynäillyt pitkän henkilökohtaisen kirjeen vakuuttaakseen fanit olevansa puhtain aikein liikkeellä.

”Me emme aio adaptoida kahtatoista numeroa, jotka herrat Moore ja Gibbons loivat kolmekymmentä vuotta sitten. Ne numerot ovat pyhää maata, eikä niille astuta tai niitä luoda uudelleen tai rebootata”, Lindelof vakuuttelee.

”Ne kuitenkin remixataan. Koska pohjavire noissa tutuissa tarinoissa on yksinkertaisesti liian hyvä, ja olisimme hölmöjä, jos emme käyttäisi niitä jutussamme. Ne kaksitoista alkuperäistä numeroa ovat meidän vanha testamenttimme. Kun uusi testamentti saapui, se ei pyyhkinyt vanhaa pois.”

Lindelof kertoo henkilökohtaisen ja koskettavan kehystarinan siitä, miten parikin aiempaa tarjousta peruttuaan päätyi lopulta tarttumaan Watchmen-urakkaan. Koko kirjeen voit lukea Instagramista, mutta sanottakoon, että Lindelofin isällä oli valtava merkitys päätöksen syntymisessä ja käsikirjoittajan Watchmen-historiassa.

Tärkein uusi tieto lienee, ettei kyseessä ole jatko-osa, vaan tuttuun maailmaan sijoittuva uusi tarina. Lindelof selittää asian seuraavalla tavalla:

”Jotkin hahmoista ovat ennestään tuntemattomia. Uusia kasvoja. Uusia naamareita niitä peittämässä”, tekijä kertoo. ”Tarina sijoittuu maailmaan, jonka sen luojat huolellisesti rakensivat.”

”Mutta kuten teos, joka sarjaa inspiroi, täytyy tämän uuden tarinan olla täysin originelli… Sen pitää kysyä uusia kysymyksiä ja tutkia tätä maailmaa tuoreiden silmien kautta. Ennen kaikkea sen pitää olla nykyaikainen… Meidän tarinamme pitää resonoida samoilla taajuuksilla kuin Trump ja May ja Putin sekä hevonen, jolla hän paidatta ratsastaa”, Lindelof kertoo.

 

Lähde: The Playlist

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut