Uutuusdokumentti komedialegendasta nyt katsottavissa – Letterman: ”Valitsisin mielummin hänen uransa kuin omani”

Kelpo uutuusdokkari nyt katsottavissa.

21.11.2023 18:35

Suoratoistopalvelu HBO Maxiin on nyt lisätty uutuusdokumentti koomikosta ja näyttelijästä, joka tunnetaan nimellä Albert Brooks. Brooks tunnetaan monesta klassikkosketsistä stand-up-koomikkona, mutta myös omien elokuviensa ohjaajana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä.

Brooks on tehnyt muun muassa elokuvat Real Life, Nykyaikaista rakkautta, Jäljet katoavat Amerikkaan, Matkalla taivaaseen ja Muusa. Näyttelijänä hän sai Oscar-ehdokkuuden elokuvasta Suora lähetys.

Brooksista dokumentin Albert Brooks: Defending My Life on ohjannut Stand by Me – Viimeinen kesä, Prinsessan ryöstö, Kun Harry tapasi Sallyn, Kunnian miehiä ja Piina -elokuvista tuttu Rob Reiner.

Reiner on saanut dokumenttiin mukaan lukuisia nimekkäitä kollegoja ja ystäviä kertomaan omasta suhteestaan Brooksiin, jonka  vaikutus heihin on ollut ilmeinen. Mukana ovat muun muassa Steven Spielberg, Larry David, Sarah Silverman, Conan O’Brien, Sharon Stone, Judd Apatow, Ben Stiller, Jonah Hill ja Chris Rock. Dokumentissa muun muassa David Letterman sanoo, että vaihtaisi uransa Albert Brooksin uraan, jos voisi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia