Vakoojasarja Citadelin Priyanka Chopra sanoi ”elämänsä riesan” olleen Simpsonien Apu – hahmolle kävikin lopulta kalpaten

Chopra ei pitänyt siitä, mitä Apu teki hänen elämälleen.

7.5.2023 15:50

The Matrix Resurrectionissakin nähty Priyanka Chopra on ollut viime aikoina uutisotsikoissa, sillä hän näyttelee uunituoreessa Prime Videon toimintasarjassa Citadel, jonka taustalla häärivät Avengers-veljekset Joe ja Anthony Russo.

Tällä kertaa Chopra oli British Voguen haastattelussa, ja aiheeksi nousi Simpsonien intialaistaustainen lähikaupan myyjä Apu. Myös Chopra on intialaistaustainen.

Apu ja Bart.

Apun hahmoa on pidetty rasistisena ja sopimattomana nykymaailmaan, ja siitä hahmosta oli omat ongelmansa myös Chopralle.

– Kaikki kysyivät, miksi en puhu kuten Apu, miksi aksenttini ei ollut kuin Apulla, näyttelijä jatkoi.

– Apulla oli todella liioiteltu intialainen aksentti, kuten me kaikki nyt tiedämme.

Chopraa on itsekin kuultu Simpsonit-sarjassa, sillä hän teki siinä cameon. Sarjassa näytettiin, miten hän meni naimisiin hänen todellisen maailman aviomiehensä, Jonas Brothersin Nick Jonaksen kanssa.

Simpsonit-sarjassa hääpuvussani oleminen oli todella hauskaa ja ironista, kun otetaan huomioon, että Apu oli elämäni riesa varttuessani, Chopra kertoi.

Chopran mielestä hänen cameonsa Simpsoneissa oli ”katkeransuloinen ja hauska, koska tottakai Simpsonit ovat ikoninen osa lapsuuttamme”.

Priyanka Chopra Prime Videon sarjassa Citadel.

Simpsonien Apua ei ehkä enää nähdä ainakaan entisessä muodossaan

Screen Rantin mukaan Apu ei ole välttämättä kadonnut kokonaan Simpsonien maailmasta. Sille ei kuitenkaan ole enää annettu repliikkejä, ja Hank Azaria ei enää ääninäyttele Apua.

Azaria pyysi vuonna 2021 hän anteeksi pitkäaikaista Apun ääninäyttelemistään, ja sanoi Simpsonien osallistuneen Apun kautta ”rakenteelliseen rasismiin”. Vuonna 2020 Azaria sanoi, ettei hän ääninäyttele Apua enää, ellei sitä ”jollain tavalla muuteta tai jotain”.

Chopran sarja Citadel kertoo vakoilusta ja eliittiagenteista, ja se on parhaillaan katsottavissa Prime Videossa. Sarjassa on mukana Chopran lisäksi Richard Madden. Alla traileri.

Lue myös: Pulmuset-tähti Christina Applegatella ei mene nyt hyvin – ”Pelkkiä paskoja päiviä” – Episodi.fi

Lähde: NME, Screen Rant

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia