Marvel-ohjaaja uskoo elokuvien tekemisen muuttuvan täysin parissa vuodessa

Ohjaajan mukaan syynä on tekoäly.

29.4.2023 12:00

Viime aikoina on keskustelu paljon siitä, miten tekoäly tulee mullistamaan eri aloja. Jos otetaan tarkasteluun erityisesti elokuvat, mitä tälle multimodaaliselle alalle tulee tapahtumaan?

Paljon, ainakin jos on uskominen Avengers-elokuvista tuttua ohjaaja Joe Russoa, joka arvioi tuoreessa Colliderin haastattelussa tekoälyn kykenevän elokuvantekoon jo kahden vuoden kuluttua.

Perusteluikseen Russo kertoi olevansa muutaman AI-yhtiön hallituksessa, paraatipaikalla seuraamassa tekoälyn kehittymistä. Hänen mielestään tekoäly on pakollinen paha, halusi sitä käyttää tai ei. Jotkin yhtiöt, missä hän on mukana, ovatkin erikoistuneet luomaan tekoälyjä, jotka suojaavat tekoälyltä.

Russo kertoi kokemuksiinsa perustuen, miltä tulevaisuuden elokuvakokemus voisi näyttää tekoälyn maustamana.

”Potentiaalisesti tekoälyä voidaan käyttää tarinankerronnan luomiseen ja muokkaamiseen”, Russo kertoo.

”Sanotaan, että sinulla on tarina, joka kehittyy jatkuvasti, joko pelissä, elokuvassa tai tv-sarjassa. Voisit kävellä kotiisi ja tallentaa tekoälyn suoratoistoalustallesi. ’Hei, haluan elokuvan, jonka pääosissa ovat minun fotorealistinen avatarini ja Marilyn Monroen fotorealistinen avatar. Haluan, että se on romanttinen komedia, koska minulla on ollut rankka päivä'”, Russo aloittaa.

”Ja se [AI] luo käskystä erittäin pätevän tarinan, jonka dialogi jäljittelee ääntäsi. Yhtäkkiä sinulla on romanttinen komedia, jonka pääosassa olet sinä ja joka on 90 minuuttia pitkä. Voisit siis kuratoida tarinat juuri itsellesi sopivaksi.”

Ohjaajan viimeisin projekti Citadel julkaistaan huhtikuun 27. päivä Prime Video -striimauspalveluun. Pääosissa Richard Madden ja Priyanka Chopra Jonas.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa