”Ei mitään pieruhuumoria” – Veikko Huovisen klassikkoromaanista elokuva

Peter Franzén pääosassa. Markku Pölönen ohjaa.

13.9.2021 09:30

Kirjailija Veikko Huovisen romaaniin Hamsterit pohjautuva elokuva nähdään valkokankailla vuonna 2023, kertoo saamamme tiedote.

Markku Pölösen ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan toisena käsikirjoittajana on toiminut Paula Vesala.

Hamsterit on Veikko Huovisen onnellisin romaani, oma suosikkini, joten tekeillä on todellinen hyvänmielen elokuva! Käsikirjoitustyö Paula Vesalan kanssa on ollut ilo. Työskentely sujui innostavan luovassa Huovis-huumorin hengessä”, kommentoi ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölönen.

Elokuvan pääosissa ovat Peter Franzén (Hamsteri), Vilma Kinnunen (Tellu) ja Jaakko Ohtonen (Rurik).

Franzén nähdään viiden vuoden tauon jälkeen kotimaisessa elokuvassa. Näyttelijä on tehnyt tällä välin kansainvälisiä tuotantoja.

”Olemme puhuneet ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölösen ja tuottaja Marko Röhrin kanssa elokuvan toteutumisesta jo jonkin aikaa. On todella hienoa, että pääsemme vihdoin kuvaamaan. Itse olen mielissäni myös siitä, että pääsen monen vuoden jälkeen tekemään leffaa suomeksi, vanhojen ystävien ja uusien, loistavien ammattilaisten kanssa. Hamsterin roolissa minua kiinnostaa erityisesti se, millä tavalla draama ja komedia kohdentuvat todelliseen aiheeseen, inhimillisyyden ja positiivisen elämänasenteen kuvaamiseen, roolihahmon menneisyyden vaikeuksista huolimatta”, kommentoi Franzén tiedotteessa.

Markku Pölönen ja Peter Franzén ovat tehneet yhteistyötä useiden elokuvatuotantojen parissa.

”Peten kanssa ei olla lähdetty rakentamaan Hamsterista halpaa pieruhuumorihahmoa, vaan roolihenkilö on todellisen oloinen persoona, tosin erittäin koominen sellainen. Olen odottanut tällaista yhteistyömahdollisuutta, jossa voi tarjota hienolle näyttelijälle näin upean ja moniulotteisen roolin”, sanoo Markku Pölönen.

Hamsterit on kuvaus kaikki mitat ylittävästä keräysvimmasta. Jo luonnonvaratalouden ajoista ihmisiin sisäänrakennettu taipumus talvivarastojen kokoamiseen ylittää kaikki mittasuhteet. Kun naapuriin asettuu veikkausvoittajaperhe ja hamstraamiseen taipuvainen perheenisä Rurik, jolla on taloudelliset edellytykset varastoimiseen, yhteys naapureiden välillä syntyy ja syvenee.

Luvassa on valtavia valmisteluja talven varalle. Elokuvan keskiöön nousee kuitenkin lannistuneen Rurikin palautuva elämänilo sekä hänen ja Hamsterin välinen syvä ystävyys.

Hamsterit on Huovisen neljäs romaani, joka ilmestyi vuonna 1957. Kirjan ja elokuvan tarina sijoittuvat 1950-luvulle.

Syksyisen kuvausjakson jälkeen elokuvaa kuvataan myös kevättalvella 2022. Tarkempi ensi-ilta-ajankohta tiedotetaan myöhemmin.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia