Vielä hetken Areenassa: Yksi kaikkien aikojen parhaista elokuvista – satiirinen mestariteos käsittelee moraalista rappiota

IMDb-arvosana on 8,0.

29.1.2024 08:30

Yle Areenassa on vielä hetken koominenkin draama La Dolce Vita – ihana elämä (1960). Se on Federico Fellinin klassikkoelokuva julkkiksia ja hienostoa jahtaavasta lehtimiehestä. Elokuva tutkii moraalisen rappion ylelliseen loistoon kätkevää modernia Roomaa.

Pääosissa Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux ja Magali Noel.

La Dolce Vita oli sekä arvostelumenestys että maailmanlaajuinen kaupallinen hitti. Se voitti Kultaisen palmun Cannesin elokuvajuhlilla ja Oscarin parhaasta puvustuksesta. Se oli myös ehdolla muun muassa parhaasta ohjauksesta ja parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta.

Elokuvan menestys oli käännekohta italialaiselle elokuvalle ja eurooppalaiselle elokuvalle yleensäkin. Myöhemmin sitä on alettu pitää italialaisen elokuvan mestariteoksena ja yhtenä kaikkien aikojen parhaista elokuvista.

Elokuva poistuu Yle Areenasta 31. tammikuuta. Alla traileri.

Lue myös: Austin Powers -elokuvan Heather Graham on löytänyt nuoruudenlähteen – tältä 54-vuotias synttärisankari näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Lisää luettavaa