Vielä hetken Netflixissä: Loistava sotaleffa – autenttinen ja koskettava kuvaus yhdestä toisen maailmansodan suurimmista taisteluista

Clint Eastwoodin hieno sotaelokuva Kirjeitä Iwo Jimalta (2006) poistuu Netflixin valikoimasta 27. tammikuuta.

22.1.2017 16:00

Kirjeitä Iwo Jimalta on rinnakkaisteos elokuvalle Isiemme liput. Molemmat kertovat Iwo Jiman taistelusta toisessa maailmansodassa, mutta Kirjeitä Iwo Jimalta kertoo tapahtumista japanilaissotilaiden näkökulmasta.

Tarinan keskiössä on Ken Watanaben hienosti tulkitsema kenraali Kuribayashi, jonka vastuulla on Iwo Jima -saaren puolustus. Kuribayashi miehineen valmistautuu epätoivoiseen taisteluun Yhdysvaltain joukkoja vastaan, vaikka suurin osa on sitä mieltä, että he eivät voi voittaa tulevaa kamppailua.

Ilmestyessään Kirjeitä Iwo Jimalta sai erittäin positiivisen vastaanoton. Kritikoiden mielestä se oli parempi kuin Isiemme liput. Lippuluukuillakin Kirjeitä Iwo Jimalta pärjäsi paremmin.

Oscar-ehdokkuuksia elokuva nappasi neljä – paras elokuva, paras ohjaaja, paras alkuperäiskäsikirjoitus ja paras äänileikkaus. Ainoa pysti myönnettiin äänileikkauksesta.

Episodin arviossa hienoa elokuvaa kuvailtiin näin: ”Eastwood on 76-vuotiaana uransa huipulla. Kirjeitä Iwo Jimalta on hänen parhaiden elokuviensa tapaan ohjattu konstailemattomasti mutta vakaalla kädellä. Se on autenttinen ja koskettava sotakuvaus, jossa keskitytään suureellisten taistelukohtausten sijaan sotilaiden persooniin, taustoihin ja heidän välisiin suhteisiinsa.”

Kirjeitä Iwo Jimalta on erittäin suositeltavaa katseltavaa, mikäli se on jäänyt näkemättä.

Alla traileri.

Lähteet: Allflicks, IMDb, Rotten Tomatoes

Lisää luettavaa