Vielä hetken Netflixissä: Muskelikolmikko sotkeutuu vaaralliseen juoneen – elokuvan seksikohtauksessa nunchakut?

IMDb-arvosana on 6,4.

Netflixissä on vielä hetken aikaa toimintaelokuva on Pain & Gain (2013). Tositarinaan perustuvassa rikoskomediassa Miamin muskelimiehet ylläpitävät tuhlailevaa elämäntyyliään kidnappauksen ja kiristyksen avulla.

Ohjauksesta vastaa Michael Bay. Näyttelijöinä nähdään Dwayne Johnson, Mark Wahlberg ja Anthony Mackie.

Episodin neljän tähden arvostelussa kirjoitettin seuraavasti:

Pain & Gain tasapainoilee vaikealla köydellä. Absurdien tilanteiden huumori katkeaa paikoin naurun kurkkuun pysäyttävään julmuuteen, mutta kevyt tunnelma palautuu aina lähes välittömästi. Elokuva on oikeasti hauska eikä pelkkää väkivallalle hörähtelyä. Järjettömältä tuntuvien juonenkäänteiden lisäksi dialogi on uskomattoman herkullista. Arskan tai Syltyn toimintarymistelyt lienevät kateudesta vihreitä Pain & Gainin tokaisuista, mutta Narnian tarinoita ja Marvelin supersankareita aikaisemmin kirjailleet Christopher Markus ja Stephen McFeely ovat käsikirjoittaneet heitot sujuviksi osiksi dialogia ilman one liner -vitsikkyyttä.

Paikoin huvittuneisuus voi toki olla puolustusreaktiokin valkokankaan tapahtumille, mutta suurimman osan ajasta Pain & Gain ei vain viljelee hyvää oloa, se purskauttaa vähän väliä nauramaan ääneen. Se on enemmän kuin mitä monesta puhtaasti komedialliseksi tarkoitetusta nykyelokuvasta voi sanoa. Vasta lopussa, kun tarinalle on luotava selkeä päätös, uhkaa toimintamopo karata tekijöiden käsistä vaikka katsojaa vielä siinä vaiheessa muistutetaan, että hän seuraa tositapahtumia.”

Elokuvassa nähtävä Rebel Wilson harrastaa nunchakujen pyörittelyä. Hän keksikin tuoda nunchakut mukanaan seksikohtaukseensa, koska halusi tehdä siitä mielenkiintoisemman.

Pain & Gain poistuu suoratoistopalvelusta 28.2.2021. Alla traileri.


Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut