Vielä hetken Netflixissä: Tiivistunnelmainen huipputrilleri – pikkubudjetin leffa räjäytti lippukassat

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 78.

29.1.2023 20:00

Split (2016) poistuu Netflixistä 15. helmikuuta.

M. Night Shyamalanin ohjaama trilleri kertoo Kevinistä, jolla on 23 erilaista persoonaa. Niiden kaikkien varjossa piileksii kuitenkin vielä yksi, joka esiin noustessaan hallitsee kaikkia muita ja pakottaa Kevinin kidnappaamaan kolme teinityttöä.

Pääosissa nähdään James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Jessica Sula ja Betty Buckley.

Split sai kehuja kriitikoilta: elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 78. Episodin arviossa leffa sai neljä tähteä. Alla on otteita arviosta.

”On ilosanoman aika. M. Night Shyamalan on tehnyt loistokkaan paluun monen monituisen kehnon elokuvan jälkeen. Viime vuoden The Visit oli ihan passeli b-luokan kauhumysteeri, mutta saamme palata jopa viitisentoista vuotta taaksepäin, jos haluamme nähdä ohjaajan edellisen hyvän leffan. Vuonna 2002 sai ensi-iltansa Signs, jonka jälkeen Shyamalanin ura lähti hallitsemattomaan syöksyyn kohti ö-luokan jämäelokuvien sylkykuppia.”

”Shyamalanin elokuvissa on myös aina suoranaisia puutteita ja ilmiselviä heikkouksia. Split on kuitenkin niin kiehtova ja tiivistunnelmainen, että nämä hassut omituisuudet voi antaa ohjaajalle anteeksi. McAvoyn ja Taylor-Joyn välistä kamppailua on suorastaan ihastuttava seurata, niin luontevasti, hullusti ja hienosti molemmat näyttelevät. Split saattaa hyvinkin olla koko uuden vuoden paras trilleri. Siis ihan aikuisten oikeasti.”

Kriitikoiden kehujen lisäksi Split menestyi erinomaisesti lippuluukuilla. Elokuvan budjetti oli 9 miljoonaa dollaria, ja maailmanlaajuisesti trilleri keräsi 278 miljoonan dollarin lipputulot.

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa