Vielä hetken Netflixissä: Toimintaleffojen ehdotonta eliittiä – päätähti haukkui silti rumasti käsikirjoittajan

IMDb-arvosana 8,0.

Medusan sinetti (2007) -elokuvassa ammattitappaja Jason Bourne kiertää maailmaa ja kerää menneisyytensä palasia voidakseen luoda itselleen tulevaisuuden.. Tällä kertaa hänen kannoillaan on CIA. Bournella itsellään on yksi tavoite – selvittää, kuka hän oikein on.

Medusan sinetti voitti kolme Oscar-palkintoa ja toi Matt Damonille valtavat tienestit. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Damon olisi ollut alkuun innoissaan elokuvasta.

Näyttelijä kritisoi käsikirjoitusta aikoinaan kovasti. Damon on itse taitava käsikirjoittaja, joten ei ole ihme, että hän saattaa painaa kritiikkinappulaa tarvittaessa.

– En syytä Tonya (Gilroy) ottamisesta laivalastillista rahaa sen käsikirjoituksen kirjoittamisesta. Mutta se vain oli lukemiskelvoton. Ajattelin, että tämä päättää urani.

– Olisin voinut laittaa sen kässärin eBayhin ja se olisi ollut leikin loppu kaverille. Se on kauhea. Se on todella hävettävä. Hän käytännössä otti rahat ja lähti, Damon vuodatti aikoinaan CQ-lehdelle.

Gilroy oli tuolloin kiireinen Michael Clayton -leffan ohjaamisen kanssa ja hän teki Medusan sinettiä varten vain luonnoksen. Useimpien mielestä Medusan sinetti lienee kuitenkin parempi elokuva kuin viimeisin osa Jason Bourne. Damonin kommentit katkaisi aikoinaan hänen ja Gilroyn välit.

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 15.5.2022. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut