Vielä hetken Yle Areenassa: ”Jennifer Lawrence on hehkeimmillään” – laatuleffa keräsi yli 200 miljoonan tulot

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 92.

20.4.2024 22:00

Unelmien pelikirja (Silver Linings Playbook, 2012) on katsottavissa Yle Areenassa 29. huhtikuuta asti.

David O. Russellin (American Hustle) ohjaama draamakomedia perustuu Matthew Quickin romaaniin. Eräänä päivänä Pat Solitano tulee tavallista aikaisemmin töistä kotiin ja yllättää vaimonsa suihkusta toisen miehen kanssa. Pat menettää malttinsa totaalisesti ja mukiloi miehen henkihieveriin. Pat passitetaan pakkohoitoon, josta vapauduttuaan hän päätyy asumaan vanhempiensa luo.

Askel kerrallaan Pat opettelee hallitsemaan kiukkuaan ja sopeutumaan takaisin yhteiskuntaan. Miehen ykköstavoite on kuitenkin korjata välit Nikkiin, jota hän ei suostu uskomaan entiseksi vaimokseen. Patin päivät täyttyvät penkkiurheilusta, klassikkokirjojen ahmimisesta ja lenkkeilystä. Seesteiset kuviot menevät uusiksi, kun kuvaan astuu omien ongelmiensa repimä mysteerinainen, Tiffany.

Pääosissa nähdään Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver ja Chris Tucker.

Unelmien pelikirja oli suuri menestys sekä kriitikoiden että yleisön keskuudessa. Hyvien arvioiden lisäksi 21 miljoonan dollarin budjetilla tuotettu elokuva keräsi maailmanlaajuisesti 236 miljoonan dollarin lipputulot.

Menestystä tuli myös Oscareissa: Lawrence voitti roolisuorituksestaan parhaan naispääosan Oscar-palkinnon.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 92. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä.

”Jennifer Lawrence on hehkeimmillään Tiffanyna, joka tuntuu välillä hieman liian analyyttiselta ja fiksulta kärsiäkseen tarinan elämänhallintaongelmista. Bradley Cooper on mainio valinta Patiksi, kun näyttelijän seksikäs Hollywood-imago yhdistettynä Patin todellisuusharhoihin tekee hahmosta sopivan vaarallisella tavalla tikittävän aikapommin”, kirjoitettiin arviossa.

Tässä linkki elokuvaan Yle Areenassa.

Katso traileri alta.

Lähde: Box Office Mojo

Lisää luettavaa