Viime vuoden haukutuin sarjakuvaleffa olisi voinut olla paljon parempi – alkuperäinen käsikirjoitus kuulosti lupaavalta

Viime kesänä Marvelin supersankariryhmä Ihmeneloset nähtiin Josh Trankin ohjaamassa Fantastic Four -elokuvassa, joka floppasi lippuluukuilla, sai kriitikoilta murska-arviot ja suututti sarjakuvafanit. Melkein kaikkien inhoama elokuva olisi kuitenkin voinut olla paljon parempi, jos elokuvassa olisi käytetty sen alkuperäistä käsikirjoitusta.

Youtuben Rejected Storytellers -kanavalla esitellään mielenkiintoisia peruttuja elokuvaprojekteja. Heidän tuoreessa videossaan on otettu käsittelyyn uusimman Fantastic Fourin alkuperäinen käsikirjoitus, joka kuulostaa paljon paremmalta kuin valmis lopputulos.

Alkuperäisen käsikirjoituksen kirjoitti Jeremy Slater, joka kynäili sarjakuville uskollisemman elokuvan, jossa oltaisiin nähty monien sarjakuvafanien suosikkikonna Galactus. Tarina oli myös sarjakuvamaisempi, ja siinä olisi ollut enemmän toimintaa kuin valmissa elokuvassa, jossa lähinnä vain vietettiin aikaa synkässä bunkerissa. Käsikirjoitus otti paljon vaikutteita 1960-luvun Ihmeneloset-sarjakuvista.

Suurin osa Slaterin ideoista kuitenkin heitettiin romukoppaan, koska ohjaaja Trank halusi tehdä erilaisen elokuvan.

Katso alta video, jossa elokuvan alkuperäistä käsikirjoitusta esitellään.

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät jutut