Viisi hullua faktaa Harrison Fordista – miten hän liittyy The Doors -yhtyeeseen?

Kieltäytyi huimasta määrästä suosittuja elokuvia.

1. Fordille maksettiin huimat 20 miljoonaa palaamisesta Han Solon rooliin The Force Awakens -elokuvassa. Vuoden 1977 Tähtien sodasta hän sai kyseiseen summaan verrattuna mitättömät 10 000 dollaria.

2. Moni ei välttämättä huomannutkaan, että Ford esiintyi pikaisesti myös klassikossa Ilmestyskirja. Nyt. Hauskana yksityiskohtana hänen roolihahmonsa nimi oli G. Lucas. Tämä oli hyvin todennäköisesti viittaus George Lucasin suuntaan. Ford oli tässä vaiheessa esiintynyt kahdessa Lucasin elokuvassa. Elokuvat olivat Svengijengi -62 (American Graffiti) ja Tähtien sota.

3. Ford näytteli jo 60-luvulla, mutta ei ollut tyytyväinen rooleihinsa, joten hän opetteli puusepän ammatin. Hän rakensi ammatissaan muun muassa aurinkotuolin M.A.S.H. – armeijan liikkuva kenttäsairaala -tähti Sally Kellermanille.

4. Ennen tärkeitä roolejaan American Graffitissa ja Tähtien sodassa hän teki monenlaisia hanttihommia. Hän toimi muun muassa The Doors -yhtyeen roudarina.

5. Ford on esiintynyt monissa suurimmissa elokuvissa kautta aikojen, mutta on myös kieltäytynyt useista menestyksekkäistä elokuvista. Kieltäytymisistä löytyy muun muassa roolit Alien, Hellyyden ehdoilla, Big, Ghost, Cape Fear, Jurassic Park, Peloista pahin, Traffic, The Patriot ja Die Hard -elokuvista.

Lähde: Loaded

Aiheeseen liittyvät jutut