Vuoden 2019 ehkä paras elokuva lisättiin Netflixiin – loppuratkaisua pidettiin salassa monin keinoin

IMDb-arvosana on 7,6.

Quentin Tarantinon Once Upon a Time in Hollywood on lisätty Netflixin valikoimaan. Se oli arvostetulta elokuvantekijältä jälleen kiitelty menestys.

Tarinassa matkataan vuoden 1969 Hollywoodin tunnelmiin. Hiipuvaa uraansa tuskaileva tv-näyttelijä ja hänen sijaisnäyttelijänsä pohtivat uriensa tulevaisuutta tähtikaupungissa. Naapuriin muuttaa yllättäen Hollywoodin kuumin tähtikaksikko, ja samalla outo kultti puuhailee kummallisuuksia toisaalla.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Käytännössä kyseessä on melankolinen kaverielokuva Daltonin ja Boothin miettiessä kuinka selvitä nopeasti muuttuvalla alalla. On vaikea pysyä ajankohtaisena saatika pitää hieno Hollywood-kartanonsa ”kaupungin kuumimman ohjaajanimen” naapurissa. Se saattaa olla myös hänen hienoin rakkauselokuvansa: kaksi maailman unohtamaa – jos se on koskaan heitä huomannutkaan – kaverusta löytävät edes jotain helpotusta välittömästä yhteydestään, joka sallii heikkouden hetket ja jopa kyyneleet. Kunhan ei meksikolaisten edessä.

Kyseessä ei toki ole täydellinen elokuva. Se kärsii jälleen aivan liian pitkästä kestosta, sillä Harvey Weinsteinin poistuttua alalta on vaikea kuvitella ketään, jolla olisi otsaa käskeä Tarantinoa leikkaamaan jotain pois. Se on aavistuksen liian täyteen ahdettu, liian tyytyväinen itseensä kaikkine tähticameoineen (PacinoDernDunham!) eikä niin ikoninen kuin voisi odottaa mieheltä, jonka tuotannon perusteella voisi järjestää naamiaiset – niin kuin tapahtuikin Gilmore Girls -sarjassa, jossa Rory pärjäsi mainiosti Kill Billin Gogo Yubarina.”

Tarantino kertoi aiemmin haastattelussa turvatoimista, joita kuvauksissa tarvittiin, sillä ohjaaja halusi suojella elokuvan loppuratkaisua kaikin keinoin.

– Pidimme kolmannen näytöksen kassakaapissa kirjanpito-osastolla. Menet ja saat käsikirjoituksen, menet pieneen huoneeseen lukemaan kolmannen näytöksen ja kun olet valmis, annat käsikirjoituksen takaisin kassakaappiin ja lähdet. Otat joitakin muistiinpanoja. Jos jokin jäi epäselväksi, palaat takaisin, Tarantino kertoi haastattelussa.

– Toimme kassakaapin mukanamme ulkokuvauksiin. Siellä mentiin tuottajan vaunuun, jos sitä piti lukea. Vaikein osa oli päästä yli pelosta, ettei materiaalia ole koko ajan hyppysissäsi. Kun ihmiset pääsivät yli siitä pelosta, se ei ollut ongelma, Tarantino jatkoi.

Lopun suojelu jatkui elokuvan julkaisemisen jälkeenkin. Hän sanoi toimittajille, ettei juonipaljastuksia saa tehdä. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut