Yksi vuoden yllättävimmistä elokuvista nyt suoratoistettavissa – Harvinaista herkkua Suomen valkokankailla

Episodi antoi elokuvalle neljä tähteä.

23.12.2022 20:01

Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun on saapunut yksi tämän vuoden yllättävimmistä elokuvista. Uusiseelantilaisia elokuvia ei valkokankailla usein nähdä Suomessa – ja tämä Matthew J. Savillen esikoisohjaus on vieläpä poikkeuksellisen hyvä.

Elokuvaa levitettiin Suomen teattereissa nimellä Isoäiti, mutta striimipalveluun se on saapunut nimellä Grandmother.

Elokuvassa teini-ikäinen Sam kamppailee masennuksen kanssa. Hänen äitinsä on kuollut, mistä syystä Sam elää kaksin isänsä Robertin kanssa. Arki muuttuu, kun Robertin äiti, Lontoossa asuva Ruth, muuttaa väliaikaisesti heidän luokseen. Ruthin mukana muuttaa myös nuori sairaanhoitaja Sarah, joka auttaa jalkansa telonutta vanhaa rouvaa.

Ruth on jäänyt pojalleen ja lapsenlapselleen etäiseksi, eikä heidän välejään voi kuvata kovin lämpimiksi. Sam ei ole kiinnostunut tutustumaan isoäitiinsä, joka juo laatikollisen viinaa viikossa. Yhteinen sävel löytyy yllättävistä paikoista – sukupolvien välisten kuilujen väliin siltaa rakentavat yhteiset kiinnostuksen kohteet, kuten alkoholi, huumorintaju sekä ihastuttava Sarah-sairaanhoitaja.

Isoäiti oli yksi vuoden 2022 suurimmista yllättäjistä, mistä suuri kiitos kuuluu loistavalle Charlotte Ramplingille. Episodi antoi Isoäidille neljä tähteä.

”Kliseet eivät tunnu tympeiltä, ehkä siksi, että henkilöhahmot ovat niin vahvasti rakennettu. Kaikki tuntuvat oikeilta ihmisiltä, mistä kiittäminen on näyttelijöiden lisäksi vahvasti Savillen käsikirjoitusta. Isoäiti tuntuu henkilökohtaiselta, mikä on aina plussaa.”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia