Toimituksen suosikit: Työmoraalissa toivomisen varaa

Onhan Episodin toimitus aikaisemminkin ollut niuho, jolloin viikon uutuuselokuvat eivät ole nousseet kovin korkealle Toimituksen suosikit -taulukoissa. Mutta että niitä on katsottu niin vähän, ettei uutuuksia saatu edes mukaan taulukkoon?!

13.5.2022 12:59

Uutuuksista ainut, jonka oli nähnyt enemmän kuin yksi toimittaja, oli historiallinen ja romanttinen draama Eiffel. Se osoittautui ihan mukiinmeneväksi ”entä jos” -tarinaksi maailmankuulun maamerkin rakentamisesta Pariisin keskustaan.

Jos kaikki ensi-iltatulokkaat olisi merkitty alla olevaan taulukkoon, ei Eiffel olisi noussut niistä korkeimmalle. Sen paikan olisi ottanut Isoäiti, jonka kuitenkin oli ehtinyt nähdä vain yksi Episodin toimittaja. Hän antoi tragedian väkisin yhteen tuoman alkoholisoituneen isoäidin ja tämän kapinallisen pojanpojan tarinalle neljä tähteä ja kehui erityisesti nimiosassa nähtävää Charlotte Ramplingia.

Myös japanilaiseen sarjakuvaan ja animaatiosarjaan perustuvan Jujutsu Kaisen 0:n katsoi vain yksi toimittajamme. Suosittujen sarjojen hahmojen varhaisista vaiheista kertova esielokuva ei hänen mielestään onnistunut maallikkokatsojan vakuuttamisessa, vaikka sarjojen fanit elokuvasta ovatkin pitäneet. Hän antoi sille kaksi tähteä.

1980-luvulla Jo kertaalleen filmatisoituun Stephen Kingin romaaniin perustuvan Firestarterin taulukosta jäänti menee sen piikkiin, ettei elokuvasta järjestetty lehdistönäytöstä ennen ensi-iltaa.

Samasta syystä jäi katsomatta uutta tv-sarjan kautta pohjustava Koskinen, joka on koostettu sen kahdesta ensimmäisestä jaksosta.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia